Кливленд мијењао, а Леброн ништа није знао!

Лидер Кавса открио како је сазнао да му "пола екипе" одлази у четвртак. "Вејд је мислио да се шалим. . . "

Кошарка 12.02.2018 | 12:30
Кливленд мијењао, а Леброн ништа није знао!
Велике промене које је Кливленд направио у четвртак дефинитивно су обележиле последњи дан за трејдове у НБА лиги. Леброн Џејмс растао се са шесторицом саиграча, а дочекао четворицу нових.

Укратко, ово су промене које су направили Кавси:

Дошли: Џордан Кларксон (25 година, Лејкерси), Лери Ненс Џуниор (25, Лејкерси), Родни Худ (25, Јута), Џорџ Хил (31, Сакраменто)

Отишли: Ајзеја Томас (29, Лејкерси), Ченинг Фрај (34, Лејкерси), Џеј Краудер (27, Јута), Дерек Роуз (29, Јута), Иман Шамперт (27, Сакраменто), Двејн Вејд (36, Мајами).

Дан после, на шутерском тренингу у Атланти, Леброн је објаснио како је сазнао да се трејдови нижу и да његов тим неће бити исти.

"Сазнао сам око подне... Вејд је ушао у салу за тренинг и питао ме да ли сам видео шта се десило. Мислио је да се шалим кад сам рекао да нисам знао. Објаснио ми је да се догађају трејдови и да би и он могао да оде. Тад сам сазнао", рекао је "Тхе Кинг".

На првом месту, Џејмс је послао поруку онима који су отишли.

"Пре свега, увек је тешко када изгубите саиграче. Последњи дан за трејдове увек је тежак за све. Послао сам им поруке. Шамперт, Роуз, Краудер, Ајзеја, Ди Вејд... Посебно Ченинг. Изгубили смо сјајне момке, улагали смо заједно велики труд из године у годину. Ја, Ченинг и Шамп освојили смо титулу заједно и тешко је изгубити саиграче са којима сте направили такав успех. Ту је и Двејн Вејд, са њим сам био саиграч раније... Онај кратак период који сам играо са Џејом (Краудером) и 'Ај-Тијем' је очигледно могао да буде бољи, али дефинитивно им свима желим све најбоље, укључујући и Роуза".

Упитан за адаптацију нових играча, Леброн је рекао да ће и његов задатак бити да се што пре навикну.

"Постали смо млађи тим, атлетичнији, додали смо још шутера, такође. Морамо да видимо, али свидела су ми се појачања. Мој посао ће бити да их укључим у тим што је брже могуће. Знам да ће то радити и стручни штаб, тренер Тајрон Лу, али то је и мој посао".

Америчке новинаре посебно је интересовало колико му је било тешко да се растане са Двејном Вејдом, својим најбољим другом и саиграчем из Мајамија, у који се "Ди-Вејд" и вратио.

"Неће бити тешко, виђам га све време", насмејао се Џејмс.

"Драго ми је због њега, враћа се кући и тако би и требало да буде. Тамо су му одувек били ум и срце. Биће сјајно за њега. Једва чекам да видим како ће бити најављен у Мајамију. Када ти је брат и када сте увек заједно буде мало тешко, али обојица смо по 15 година у лиги, тако да и није компликовано. Обојица знамо да се виђамо стално све време. Зато бежи одавде Ди-Вејд...", још једном се насмејао лидер Кливленда, којима ће бити потребна хитна реакција на лош моменат у коме се налазе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар