Klivlend mijenjao, a Lebron ništa nije znao!

Lider Kavsa otkrio kako je saznao da mu "pola ekipe" odlazi u četvrtak. "Vejd je mislio da se šalim. . . "

Košarka 12.02.2018 | 12:30
Klivlend mijenjao, a Lebron ništa nije znao!
Velike promene koje je Klivlend napravio u četvrtak definitivno su obeležile poslednji dan za trejdove u NBA ligi. Lebron Džejms rastao se sa šestoricom saigrača, a dočekao četvoricu novih.

Ukratko, ovo su promene koje su napravili Kavsi:

Došli: Džordan Klarkson (25 godina, Lejkersi), Leri Nens Džunior (25, Lejkersi), Rodni Hud (25, Juta), Džordž Hil (31, Sakramento)

Otišli: Ajzeja Tomas (29, Lejkersi), Čening Fraj (34, Lejkersi), Džej Krauder (27, Juta), Derek Rouz (29, Juta), Iman Šampert (27, Sakramento), Dvejn Vejd (36, Majami).

Dan posle, na šuterskom treningu u Atlanti, Lebron je objasnio kako je saznao da se trejdovi nižu i da njegov tim neće biti isti.

"Saznao sam oko podne... Vejd je ušao u salu za trening i pitao me da li sam video šta se desilo. Mislio je da se šalim kad sam rekao da nisam znao. Objasnio mi je da se događaju trejdovi i da bi i on mogao da ode. Tad sam saznao", rekao je "The King".

Na prvom mestu, Džejms je poslao poruku onima koji su otišli.

"Pre svega, uvek je teško kada izgubite saigrače. Poslednji dan za trejdove uvek je težak za sve. Poslao sam im poruke. Šampert, Rouz, Krauder, Ajzeja, Di Vejd... Posebno Čening. Izgubili smo sjajne momke, ulagali smo zajedno veliki trud iz godine u godinu. Ja, Čening i Šamp osvojili smo titulu zajedno i teško je izgubiti saigrače sa kojima ste napravili takav uspeh. Tu je i Dvejn Vejd, sa njim sam bio saigrač ranije... Onaj kratak period koji sam igrao sa Džejom (Krauderom) i 'Aj-Tijem' je očigledno mogao da bude bolji, ali definitivno im svima želim sve najbolje, uključujući i Rouza".

Upitan za adaptaciju novih igrača, Lebron je rekao da će i njegov zadatak biti da se što pre naviknu.

"Postali smo mlađi tim, atletičniji, dodali smo još šutera, takođe. Moramo da vidimo, ali svidela su mi se pojačanja. Moj posao će biti da ih uključim u tim što je brže moguće. Znam da će to raditi i stručni štab, trener Tajron Lu, ali to je i moj posao".

Američke novinare posebno je interesovalo koliko mu je bilo teško da se rastane sa Dvejnom Vejdom, svojim najboljim drugom i saigračem iz Majamija, u koji se "Di-Vejd" i vratio.

"Neće biti teško, viđam ga sve vreme", nasmejao se Džejms.

"Drago mi je zbog njega, vraća se kući i tako bi i trebalo da bude. Tamo su mu oduvek bili um i srce. Biće sjajno za njega. Jedva čekam da vidim kako će biti najavljen u Majamiju. Kada ti je brat i kada ste uvek zajedno bude malo teško, ali obojica smo po 15 godina u ligi, tako da i nije komplikovano. Obojica znamo da se viđamo stalno sve vreme. Zato beži odavde Di-Vejd...", još jednom se nasmejao lider Klivlenda, kojima će biti potrebna hitna reakcija na loš momenat u kome se nalaze.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar