"Поносни везама САД и Приштине"

Савјетник за националну безбједност Бијеле куће, Херберт Р. Мекмастер, изјавио је да ће САД остати уз Приштину све док испуњава међународне обавезе.

Свијет 09.02.2018 | 19:08
"Поносни везама САД и Приштине"
Такође, од Приштине се очекује и да улаже напоре за "оживљавање дијалога" са Београдом.

"Остаћемо уз вас све док испуњавате своје међународне обавезе и улажете напоре за оживљавање дијалога са Београдом, како би тешка и мучна прошлост и сјећања били превазиђени. Такви кораци, под вођством Приштине, допринијели би и ширем помирењу у региону", рекао је Мекмастер, преноси "Глас Америке". 

Процес би, истиче он, био још лакши када би се Београд и Приштина без ограда придружили Евро-атлантској заједници држава. 

Мекмастер је, на скупу у Вашингтону организованом поводом десетогодишњице једнострано проглашене независности Косова, рекао и да се администрација америчког предсједника Трампа "поноси чврстим везама" Вашингтона и Приштине.

(Глас Америке) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

милос

10.02.2018 11:17

Wи јесте мозда сила ал нисте јаци од БОГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.10.Фебруар.2018

10.02.2018 12:38

Нормално дасте поносни багро,Америчка.Добилисте српска рудна богаства од шиптарске марве да кристите заџаба.Каубоји тако користе у,Либији и Ираку нафтна поља заџаба.Мислили сте и,Сирију и Крим да користите.Паразити,Амерички.

ОДГОВОРИТЕ