"Ponosni vezama SAD i Prištine"

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće, Herbert R. Mekmaster, izjavio je da će SAD ostati uz Prištinu sve dok ispunjava međunarodne obaveze.

Svijet 09.02.2018 | 19:08
"Ponosni vezama SAD i Prištine"
Takođe, od Prištine se očekuje i da ulaže napore za "oživljavanje dijaloga" sa Beogradom.

"Ostaćemo uz vas sve dok ispunjavate svoje međunarodne obaveze i ulažete napore za oživljavanje dijaloga sa Beogradom, kako bi teška i mučna prošlost i sjećanja bili prevaziđeni. Takvi koraci, pod vođstvom Prištine, doprinijeli bi i širem pomirenju u regionu", rekao je Mekmaster, prenosi "Glas Amerike". 

Proces bi, ističe on, bio još lakši kada bi se Beograd i Priština bez ograda pridružili Evro-atlantskoj zajednici država. 

Mekmaster je, na skupu u Vašingtonu organizovanom povodom desetogodišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, rekao i da se administracija američkog predsjednika Trampa "ponosi čvrstim vezama" Vašingtona i Prištine.

(Glas Amerike) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

milos

10.02.2018 11:17

Wi jeste mozda sila al niste jaci od BOGA.

ODGOVORITE
Name

Neđo.10.Februar.2018

10.02.2018 12:38

Normalno daste ponosni bagro,Američka.Dobiliste srpska rudna bogastva od šiptarske marve da kristite zadžaba.Kauboji tako koriste u,Libiji i Iraku naftna polja zadžaba.Mislili ste i,Siriju i Krim da koristite.Paraziti,Američki.

ODGOVORITE