СП 2018 - Проблеми за љубитеље селфија!

Без штапова на стадионима! Организатори Светског купа у Русији донели низ одлука међу којима су неке заиста занимљиве. . .

Фудбал 11.02.2018 | 12:00
СП 2018 - Проблеми за љубитеље селфија!
Како се приближава Светско фудбалско првенство у Русији тако из највеће земље света стиже све више информација, међу којима су нека заиста посебне.

Ту се пре свега ради о низу правила фокусираних на безбедност учесника, али и навијача током планетране сморте. Тако је на стадионима током Светског купа забрањено уносити већ добро познате ствари, као што су алкохол, петарде, па чак и кишобране дуже од 25 цм. Али оно што ће многима уништити доживљај, а ту пре свега мислимо на гомилу старлетица које ће се окупити у Русији током СП јер ће бити забрањено уностити селфи-штапове!  Заиста чудна, али донекле и логична одлука јер је у питању предмет који може да послужи за све и свашта.

Занимљиво је и то што ће се за безбедност у Сочију бринути козаци! Ако нисте упознати чиме се они заправо баве, у питању је татарска коњица која је руским царевима служила као ударна јединица, а која је забрањена након победе комунизма и настанка Совјетског Савеза.

Нама су козаци најпознатији преко лика Тараса Буљбе из истоименог романа Николаја Гогоља, а како су изгледали можете видети на слици горе. По успостављању "демократије" у Русији вратили су се и козаци, који су временом постали озбиљна организација која се у почетку добровољно трудила да очисти руско друштво од сваког вида криминала, да би у међувремену нарасла те је почела да се и професионално бави обезбеђивањем тако да се нашла на списку фирми које ће чувати навијаче и учеснике СП ове године. А за ту услугу од мајчице Русије ће добити накнаду од преко милион евра.  Давај!

Извор: моззартспорт

фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар