SP 2018 - Problemi za ljubitelje selfija!

Bez štapova na stadionima! Organizatori Svetskog kupa u Rusiji doneli niz odluka među kojima su neke zaista zanimljive. . .

Fudbal 11.02.2018 | 12:00
SP 2018 - Problemi za ljubitelje selfija!
Kako se približava Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji tako iz najveće zemlje sveta stiže sve više informacija, među kojima su neka zaista posebne.

Tu se pre svega radi o nizu pravila fokusiranih na bezbednost učesnika, ali i navijača tokom planetrane smorte. Tako je na stadionima tokom Svetskog kupa zabranjeno unositi već dobro poznate stvari, kao što su alkohol, petarde, pa čak i kišobrane duže od 25 cm. Ali ono što će mnogima uništiti doživljaj, a tu pre svega mislimo na gomilu starletica koje će se okupiti u Rusiji tokom SP jer će biti zabranjeno unostiti selfi-štapove!  Zaista čudna, ali donekle i logična odluka jer je u pitanju predmet koji može da posluži za sve i svašta.

Zanimljivo je i to što će se za bezbednost u Sočiju brinuti kozaci! Ako niste upoznati čime se oni zapravo bave, u pitanju je tatarska konjica koja je ruskim carevima služila kao udarna jedinica, a koja je zabranjena nakon pobede komunizma i nastanka Sovjetskog Saveza.

Nama su kozaci najpoznatiji preko lika Tarasa Buljbe iz istoimenog romana Nikolaja Gogolja, a kako su izgledali možete videti na slici gore. Po uspostavljanju "demokratije" u Rusiji vratili su se i kozaci, koji su vremenom postali ozbiljna organizacija koja se u početku dobrovoljno trudila da očisti rusko društvo od svakog vida kriminala, da bi u međuvremenu narasla te je počela da se i profesionalno bavi obezbeđivanjem tako da se našla na spisku firmi koje će čuvati navijače i učesnike SP ove godine. A za tu uslugu od majčice Rusije će dobiti naknadu od preko milion evra.  Davaj!

Izvor: mozzartsport

foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar