Сњежна олуја тутњи Америком

Због велике олује која пријети да погоди средишње дијелове Сјеверне Америке, наносећи огромне сњежне падавине, у појединим подручјима су затворене школе, а на стотине летова је отказано.

Свијет 09.02.2018 | 15:38
Сњежна олуја тутњи Америком
Зимска олуја креће се преко Великих језера, у горњој средњеистоцној регији Сјеверне Америке, стварајући на неким местима сњежни покривач до 30 центиметара, преноси АП.

Национална Метеоролошка служба издала је упозорења на временске неприлике као и упутства за понашање у таквим условима.

Олуја је данас захватила Чикаго и Милваки са температурама испод нуле, а просеже се од Монтане са запада преко Дакоте и дијелова Минесоте, Висконсина и Илиноса до Мичигена на далеком истоку, пренио је Ројтерс.

Процјењује се да би сњежни покривач могао у неким предјелима да нанесе и до 36 центиметара снијега.

У Чикагу је јутрос сњежни покривач био дебљине око 30 центиметара а према метеоролозима, падавине се очекују и током викенда.

"Град је спреман за ово. Међутим, немојте да се преварите, ово су огромне сњежне падавине, веће него што смо видјели многих зима", изјавио је у четвртак градоначелник Чикага на конференцији за новинаре.

Градски званичници саопштили су вијести о затварању школа у Чикагу, Детроиду и Милвакију због временских неприлика., наводи британска агенција.

Очекује се да ће ледене температуре пасти на 18 степени Целзијусових испод нуле у многим предјелима тог региона, а званичници су упозорили на лошу прегледност на путевима.

Аеродроми Охаре и Међународни аеродром Мидвеј у Чикагу отказали су, како наводи британска агенција, више од 200 летова у четвртак прије налета олује, а неколико авио линија је такође одложило или отказало своје летове.

АП преноси да су Американ, Јунајтед и Саутвест ерлајнз упозориле путнике да очекују додатна отказивања летова у и из Минесоте, Мичигена, Висконсина, Илиноиса, Индијане и Охаја.

У несрећама усљед олуја у САД ове недеље је погинуло неколико људи на Средњем западу, међу којима шесторо у Ајови, двоје у Мисурију и једна особа у Монтани, извјестили су ликални медији у тим савезним државама.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пендула

09.02.2018 17:07

Вратили им Руси сњег из Москве хаххахх

ОДГОВОРИТЕ