Званично: Бабић и Звезда до 2022. године!

Левоноги штопер потписао верност црвено-белима.

Фудбал 09.02.2018 | 14:15
Званично: Бабић и Звезда до 2022. године!
У Белеку пре неколико дана је најављено, сада је у Београду испуњено - Црвена звезда је откупила уговор Срђана Бабића од Реал Сосиједада.

Као што је генерални диретор српског вицешампиона Звездан Терзић и објаснио недавно, Срђан Бабић је потписао уговор до јуна 2022. године, а Звезда ће Сосиједаду уплатити 800.000 евра у четири рате.

„Добиће предност, јер ће потписати уговор на четири године чим се врати у Београд. Он је научио велику школу, много је напредовао у последње две године. Није исти Бабић од пре две године“, рекао је тада Терзић.

Да би посао био званичан било је потребно да се одради потребна папирологија у Београду.

Подсетимо, Бабић је прешао у Реал Сосиједад у лето 2015. године из Војводине као омладински првак света, али је прву сезону провео у Б тиму. Потом је другу сезону позајмљен друголигашу Реусу где је одиграо десетак утакмица, да би летос стигао у Звезду и врло брзо се уклопио. Тренер Милојевић је ротирао Бабића, Савића и Ле Талека на две штоперске позиције, а момак из Бањалуке је одиграо 14 утакмица у првенству и три у Лиги Европе. С обзиром да се наредног лета очекује одлазак Дамјана ле Талека, Звезда је знала да јој следи потрага за штопером, а откуп Бабићевогуговора је био приоритет у односу на довођење замене.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар