Zvanično: Babić i Zvezda do 2022. godine!

Levonogi štoper potpisao vernost crveno-belima.

Fudbal 09.02.2018 | 14:15
Zvanično: Babić i Zvezda do 2022. godine!
U Beleku pre nekoliko dana je najavljeno, sada je u Beogradu ispunjeno - Crvena zvezda je otkupila ugovor Srđana Babića od Real Sosijedada.

Kao što je generalni diretor srpskog vicešampiona Zvezdan Terzić i objasnio nedavno, Srđan Babić je potpisao ugovor do juna 2022. godine, a Zvezda će Sosijedadu uplatiti 800.000 evra u četiri rate.

„Dobiće prednost, jer će potpisati ugovor na četiri godine čim se vrati u Beograd. On je naučio veliku školu, mnogo je napredovao u poslednje dve godine. Nije isti Babić od pre dve godine“, rekao je tada Terzić.

Da bi posao bio zvaničan bilo je potrebno da se odradi potrebna papirologija u Beogradu.

Podsetimo, Babić je prešao u Real Sosijedad u leto 2015. godine iz Vojvodine kao omladinski prvak sveta, ali je prvu sezonu proveo u B timu. Potom je drugu sezonu pozajmljen drugoligašu Reusu gde je odigrao desetak utakmica, da bi letos stigao u Zvezdu i vrlo brzo se uklopio. Trener Milojević je rotirao Babića, Savića i Le Taleka na dve štoperske pozicije, a momak iz Banjaluke je odigrao 14 utakmica u prvenstvu i tri u Ligi Evrope. S obzirom da se narednog leta očekuje odlazak Damjana le Taleka, Zvezda je znala da joj sledi potraga za štoperom, a otkup Babićevogugovora je bio prioritet u odnosu na dovođenje zamene.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FK Crvena zvezda

Komentari / 0

Ostavite komentar