Чубриловић: Важан дијалог са црквом

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Требињу да је за цијело друштво веома важан и користан дијалог између цркве и других области јавног живота, дијалог у којем једни од других можемо много тога да сазнамо и да научимо.

Република Српска 09.02.2018 | 12:42
Чубриловић: Важан дијалог са црквом
"Чињеница је да се, овдје у Требињу, већ пету годину окупљају најеминентији стручњаци из различитих области, који кроз форму панел дискусија отварају актуелне теме, од оних са којима се све више суочава човјек у модерном добу, као што је депресија, преко економских тема, до умјетности или изналажења одговора на бројна питања о православној етици и опстанку православних народа", истакао је Чубриловић у обраћању учесницима симпозијум "Теологија у јавној сфери".

Предсједник Народне скупштине Српске истакао је да оно што посебно радује јесте велики број младих људи који су се окупили на скупу о теми "Теологија у јавној сфери" и који са пажњом, великим предзнањем, са научним и стручним изазвом, дају посебну атмосферу и носе посебну поруку овог скупа, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

"Та порука је да људи који, иако другачије размишљају, било свјетовно или духовно, имају о чему да разговарају и да у том дијалогу могу нешто ново да науче, да коригују своје ставове, иако на одређена актуелна питања гледају са различитих теоријских и практичних аспеката", истакао је Чубриловић.

Он је рекао да управо младим људима жели данас да упути важну поруку а то је да од старијих и искуснијих узму само оно што је добро и корисно, да наставе да граде друштво и заједништво у свему, и више и боље.

"Све што сматрате да смо добро започели, на вама је да наставите и надоградите. Зато, је и ваша одговорност велика. Она је у овом тренутку већа од одговорности коју имамо ми као носиоци јавног, и политичког, и духовног живота у протеклим годинама. Ваша одговорност је да градите бољу, богатију и духовнију будућност", поручио је Чубриловић.

Он је оцијенио да је симпозијум "Теологија у јавној сфери", као и присуство велликог броја учесника гаранција да ће та будућност бити много боља и много садржајнија од садашњости.

Чубриловић је захвалио свима на учешћу на овом значајном симпозијуму, а посебно гостима, еминентим учесницима, професорима и теолозима из САД, Велике Британије, Грчке, Њемачке, Србије и Црне Горе, пожељевши им угодан боравак у Требињу и у Републици Српској.

"Велика ми је част да вас поздравим и да вам пожелим успјешан рад у име Народне скупштине Републике Српске и своје име. Веома користан је овај дијалог који је епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије прије пет година започео о улози теологије у нашем друштву, односно у јавној сфери", закључио је Чубриловић у обраћању учесницима симпозијума у Требињу.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

09.02.2018 13:15

Страх од Бозије казне дрзи народ у страху а националисти то наплацују...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОЦИЈАЛИЗАМ

09.02.2018 13:44

СОЦИЈАЛИЗАМ ЈЕ БИО БОЉИ ОД ОВОГ ДИВЉАЧКОГ ЛИБЕРАЛНОГ КАПИТАЛИЗМА. ПРИЧАЈТЕ ВИ ШТА ХОЋЕТЕ.

Name

бањалука

09.02.2018 14:03

Сад поготово... поред вас је народу остало само богу да се моли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

09.02.2018 14:06

Вама ни бог ни црква немозе помоци Вама је Милокрад И бог и закон и све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо2

09.02.2018 16:30

Кад загусти помињес бога до тада си ти и бог и алах неце ти помоци ни црква ни нико пустице те низ воду као и све док имају корист добар цим појдес ср...ти готово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјерник

09.02.2018 16:38

Оно као крадемо милионе и онда нам црква опрости јер јој мало донирамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крупа на врбањи

09.02.2018 17:30

Дијалог са црквом се бити кад изгласате у скупстини да плацају порез , а не да се бахате и такмице са возним парком владе и министара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Панетије

09.02.2018 18:40

Не лупетај,засто би био вазан диалог са црквом.Хоцете развијати партнерство и инвестиције???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атеиста

09.02.2018 21:34

Нема са црквом дијалога. Црква се темељи на монологу. На догми, а о догми се не дискутује. Прихвата или не прихвата. Пољуби или остави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

10.02.2018 03:25

Ова наса црвена баста, хоце дијалог, вјероватно измеду себе како покрасти и задузити нас народ.

Name

Зика.

10.02.2018 09:59

Он спомиње Цркву комуњара пријератни није се знао ни прекрстити, али такви ни бога се не боје. Велика срамота и лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

10.02.2018 14:31

ОБАВЕЗНО СЕ ПРЕКРСТИТЕ.НЕМИР У ДУШИ, ГРИЖЊА САВЈЕСТИ. ТАКВЕ ГЛЕДАМ ИЗ ДАНА У ДАН ГРИЈЕШЕ ПА У ЦРКВУ.ДЈЕЦА ВАС ГЛЕДАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ