Футсал - ЕП: Руси су покрадени у полуфиналу са Португалцима!

Нису Португалци само Рикардињо, али. . .  У Зборнаји кипте због очигледних судијских грешака на њихову штету, али су Португалци показали да су велики тим и без Рикардињове магије - 3:2.

Фудбал 08.02.2018 | 21:30
Футсал - ЕП: Руси су покрадени у полуфиналу са Португалцима!
Судије погурале Португал до преокрета против Руса и финала! Репрезентација Португала први је учесник финала Европског првенства у футсалу у Словенији.

Много буре, али и одличног футсала у првом полуфиналу Европског првенства у Словенији. У велико финале иде Португалија, која је победом над Русијом (3:2) обезбедила друго финале у својој историји, али ће се о судијским одлукама на штету Зборнаје и те како причати ове вечери. Руси су у финишу утакмице озбиљно оштећени, судије нису судиле чист фаул над Робињом, који би значио и ударац из најстроже казне, а превиделе су и да је голман Португалије Андре Соуза играо руком ван казненог простора, после чега је Бруно Коељо ударцем преко целог терена решио питање победника.

Ипак, Португалци на судије одлуке нису имали никакав утицај, сјајно су преокренули рано вођство Русије и показали да су велики тим и без Рикардињове магије, тако да је њихов пласман у финале, први пут још од 2010. године, апсолутно заслужен.

Руска одбране је деловала гранитно у првом полувремену. А управо из тог пресинга и одличне поставке на терену и Едер Лима је постигао свој први погодак на утакмици. Рикардињо је био под кључем читав меч, а Португалци немоћни све до десет минута пре краја утакмица. Изненадну грешку Руса искористио је Андре Коељо и донео свом тиму толико жељено изједначење.

Као што увек бива у оваквим случајевима, психологија је у Стожицама одредила даљи ток утакмице. Руси су пали на физичком плану, а четири минута пре краја Коељо је поново испуштен из вида. Уследио је пројектил за потпуни преокрет.

Руси су кренули на све или ништа, Португалци су имали пет пенала, судије су морале да суде и шести, све су превиделе, а то је искористио Бруно Коељо. Едер Лима је другим голом 45 секунди пре краја утакмице вратио наду свом тиму, али је било прекасно за потпуни преокрет.

Да ли ће Португалци баш као и 2010. у Мађарској на мегдан актуелном шампиону Европе Шпанији биће јасно након другог полуфинала, где ће Црвена фурија на мегдан Казахстану.



Португалци су после преокрета елиминисали селекцију Русије 3:2 (0:1), али се мора истаћи да су и арбитри у великој мери утицали на резултат.

Најпре је Едер Лима погодио за вођство 'Зборнаје' већ у четвром минуту, а резултат се и поред неколицине шанси на обе стране није мењао до полувремена.

Ипак, Андре Коељо користи велику грешку одбране ривала за изједначење у првих шесдесет секунди наставка, да би исти играч остао заборављен на десетак минута у тренутку када су Португалци имали корнер, што Андре сурово кажњава за преокрет.

Међутим, питање је шта би било да су судије досудиле очигледан фаул над Робињом, односно да су Руси добили шест фаул и пенал, као и играње руком Андреа Соузе, голмана Португала, ван дозовљеног простора.

Управо после описане интервенције Соузе, на уласку у последњем минут игре, Бруно Коељо користи чињеницу да је ривал играо без голмана и лако погађа празну мрежу. Све што су Руси успели да ураде до краја јесте да ублаже пораз преко Лиме.

'Европски Селесао' играће своје друго веилко финале на ЕУРО турнирима, а ривал би, као и 2010. у Мађарској, поново могла да буде Шпанија, пошто актуелни шампион Европе игра у другом полуфиналу против Казахстана.

ПОЛУФИНАЛЕ:

Русија – Португалија 2:3 (1:0)
/Лима 4, 40 – А. Коељо 31, 36, Б. Коељо 40/

21.00 Казахстан - Шпанија

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

стојко

08.02.2018 21:33

Како заслузено у финалу,а судије драконски остетили русе

ОДГОВОРИТЕ