Futsal - EP: Rusi su pokradeni u polufinalu sa Portugalcima!

Nisu Portugalci samo Rikardinjo, ali. . .  U Zbornaji kipte zbog očiglednih sudijskih grešaka na njihovu štetu, ali su Portugalci pokazali da su veliki tim i bez Rikardinjove magije - 3:2.

Fudbal 08.02.2018 | 21:30
Futsal - EP: Rusi su pokradeni u polufinalu sa Portugalcima!
Sudije pogurale Portugal do preokreta protiv Rusa i finala! Reprezentacija Portugala prvi je učesnik finala Evropskog prvenstva u futsalu u Sloveniji.

Mnogo bure, ali i odličnog futsala u prvom polufinalu Evropskog prvenstva u Sloveniji. U veliko finale ide Portugalija, koja je pobedom nad Rusijom (3:2) obezbedila drugo finale u svojoj istoriji, ali će se o sudijskim odlukama na štetu Zbornaje i te kako pričati ove večeri. Rusi su u finišu utakmice ozbiljno oštećeni, sudije nisu sudile čist faul nad Robinjom, koji bi značio i udarac iz najstrože kazne, a previdele su i da je golman Portugalije Andre Souza igrao rukom van kaznenog prostora, posle čega je Bruno Koeljo udarcem preko celog terena rešio pitanje pobednika.

Ipak, Portugalci na sudije odluke nisu imali nikakav uticaj, sjajno su preokrenuli rano vođstvo Rusije i pokazali da su veliki tim i bez Rikardinjove magije, tako da je njihov plasman u finale, prvi put još od 2010. godine, apsolutno zaslužen.

Ruska odbrane je delovala granitno u prvom poluvremenu. A upravo iz tog presinga i odlične postavke na terenu i Eder Lima je postigao svoj prvi pogodak na utakmici. Rikardinjo je bio pod ključem čitav meč, a Portugalci nemoćni sve do deset minuta pre kraja utakmica. Iznenadnu grešku Rusa iskoristio je Andre Koeljo i doneo svom timu toliko željeno izjednačenje.

Kao što uvek biva u ovakvim slučajevima, psihologija je u Stožicama odredila dalji tok utakmice. Rusi su pali na fizičkom planu, a četiri minuta pre kraja Koeljo je ponovo ispušten iz vida. Usledio je projektil za potpuni preokret.

Rusi su krenuli na sve ili ništa, Portugalci su imali pet penala, sudije su morale da sude i šesti, sve su previdele, a to je iskoristio Bruno Koeljo. Eder Lima je drugim golom 45 sekundi pre kraja utakmice vratio nadu svom timu, ali je bilo prekasno za potpuni preokret.

Da li će Portugalci baš kao i 2010. u Mađarskoj na megdan aktuelnom šampionu Evrope Španiji biće jasno nakon drugog polufinala, gde će Crvena furija na megdan Kazahstanu.



Portugalci su posle preokreta eliminisali selekciju Rusije 3:2 (0:1), ali se mora istaći da su i arbitri u velikoj meri uticali na rezultat.

Najpre je Eder Lima pogodio za vođstvo 'Zbornaje' već u četvrom minutu, a rezultat se i pored nekolicine šansi na obe strane nije menjao do poluvremena.

Ipak, Andre Koeljo koristi veliku grešku odbrane rivala za izjednačenje u prvih šesdeset sekundi nastavka, da bi isti igrač ostao zaboravljen na desetak minuta u trenutku kada su Portugalci imali korner, što Andre surovo kažnjava za preokret.

Međutim, pitanje je šta bi bilo da su sudije dosudile očigledan faul nad Robinjom, odnosno da su Rusi dobili šest faul i penal, kao i igranje rukom Andrea Souze, golmana Portugala, van dozovljenog prostora.

Upravo posle opisane intervencije Souze, na ulasku u poslednjem minut igre, Bruno Koeljo koristi činjenicu da je rival igrao bez golmana i lako pogađa praznu mrežu. Sve što su Rusi uspeli da urade do kraja jeste da ublaže poraz preko Lime.

'Evropski Selesao' igraće svoje drugo veilko finale na EURO turnirima, a rival bi, kao i 2010. u Mađarskoj, ponovo mogla da bude Španija, pošto aktuelni šampion Evrope igra u drugom polufinalu protiv Kazahstana.

POLUFINALE:

Rusija – Portugalija 2:3 (1:0)
/Lima 4, 40 – A. Koeljo 31, 36, B. Koeljo 40/

21.00 Kazahstan - Španija

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

stojko

08.02.2018 21:33

Kako zasluzeno u finalu,a sudije drakonski ostetili ruse

ODGOVORITE