Ко боље пада у Премијер лиги, домаћи или странци?

"Не охрабрујем своје играче да глуме", каже Арсен Венгер.

Фудбал 10.02.2018 | 11:00
Ко боље пада у Премијер лиги, домаћи или странци?
Дебата о симулирању и глуми фудбалера на утакмицама траје у Енглеској већ неколико дана. Последњи се у њу укључио менаџер Арсенала, Арсен Венгер, својим отвореним ставом о тим питању.

"Памтим да је било страшних случајева када су странци то радили, али морам да кажем да су енглески фудбалери веома брзо то научили и сада су можда већи мајстори у томе", изјавио је Француз у четвртак, а пренео "Гардијан".

Јавни разговори о овој теми покренути су прошле недеље, када је Деле Али добио жути картон због симулирања, док је штопер Ливерпула Вирџил Ван Дајк оптужио центарфора Тотенхема Харија Кејна да глуми.

Венгер инсистира да би се овом проблему заиста требало посветити.

"Морамо да избацимо симулурање из фудбала. Не кажим својим играчима да падају. Не охрабрујем их да раде то", објаснио је Француз.

"Желите да ваши играчи буду интелигентни. Некад се мало поиграју са правилима и увек ће 'појачати утисак' када је у питању пенал. Сваки нападач ће то да уради. Питање је докле можете да одете у томе? То је на судијама и мислим да је понекад, у уобичајеној брзини, тешко одредити шта је глума, а шта не"

"Колико год умем да будем строг са судијама, у вези са овим сам веома толерантан, јер када гледате утакмицу уживо веома је тешко при том темпу да одредите да ли је било симулирање или не".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар