Ko bolje pada u Premijer ligi, domaći ili stranci?

"Ne ohrabrujem svoje igrače da glume", kaže Arsen Venger.

Fudbal 10.02.2018 | 11:00
Ko bolje pada u Premijer ligi, domaći ili stranci?
Debata o simuliranju i glumi fudbalera na utakmicama traje u Engleskoj već nekoliko dana. Poslednji se u nju uključio menadžer Arsenala, Arsen Venger, svojim otvorenim stavom o tim pitanju.

"Pamtim da je bilo strašnih slučajeva kada su stranci to radili, ali moram da kažem da su engleski fudbaleri veoma brzo to naučili i sada su možda veći majstori u tome", izjavio je Francuz u četvrtak, a preneo "Gardijan".

Javni razgovori o ovoj temi pokrenuti su prošle nedelje, kada je Dele Ali dobio žuti karton zbog simuliranja, dok je štoper Liverpula Virdžil Van Dajk optužio centarfora Totenhema Harija Kejna da glumi.

Venger insistira da bi se ovom problemu zaista trebalo posvetiti.

"Moramo da izbacimo simuluranje iz fudbala. Ne kažim svojim igračima da padaju. Ne ohrabrujem ih da rade to", objasnio je Francuz.

"Želite da vaši igrači budu inteligentni. Nekad se malo poigraju sa pravilima i uvek će 'pojačati utisak' kada je u pitanju penal. Svaki napadač će to da uradi. Pitanje je dokle možete da odete u tome? To je na sudijama i mislim da je ponekad, u uobičajenoj brzini, teško odrediti šta je gluma, a šta ne"

"Koliko god umem da budem strog sa sudijama, u vezi sa ovim sam veoma tolerantan, jer kada gledate utakmicu uživo veoma je teško pri tom tempu da odredite da li je bilo simuliranje ili ne".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar