Ивановић: Звезда изгледа као озбиљна екипа!

Бранислав Ивановић рекао је српски медијима да Црвене звезде изгледа веома добро на терену и да клуб из Београда може да игра са московским ЦСКА.  Банетов савет Звезди: На контру, али агресивније! Капитен српске репрезентације видео на делу црвено-беле и оценио да имају шансе да прођу ЦСКА.

Фудбал 10.02.2018 | 16:00
Ивановић: Звезда изгледа као озбиљна екипа!
Ивановић, фудбалер Зенита, ово је истакао после победе његовог клуба над Црвеном звездом на припремама у Анталији.

"Најважније да су и једна и друга екипа одиграле на високом нивоу", рекао је кратко Ивановић, а потом и наставио:

"Мислим да је прво полувреме било мерило, касније је опао интензитет што је нормално. Умор је стигао, Звезда ми изгледа ми добро, као озбиљан екипа. Види се да игра на контранапад, мислим да има шансе и показала је да тврдом игром може да дође до резултата".

Црвену звезду у уторак очекује дуел шеснаестини финала Лиге Европе, када се од 18.00 састаје са ЦСКА из Моксве.

"ЦСКА игра са три штопера, што је мало другачије у односу на овај меч. Јако су добри, познајем екипу... Нису били убојити јер им је недостајао нападач, сада су га довели и видећемо како ће све фунцкионисати. Озбиљна су екипа и биће Звезди јако тешко", казао је Ивановић.

Ивановић истиче да црвено-бели могу да играју са клубом из Москве.

"Звезда може да игра са ЦСКА, може да игра на контранападе. Морају да буду агересивнији него на овом мечу, нарочиту у задњој трећини, мора де се покаже више хтења. Две утакмице су дуг период...".

Капитен репрезентације Србије прокоментарисао је и играче Звезде.

"Свиђа ми се како игра у везном реду Ненад Крстичић, свиђа ми се мали Радоња на моменте, мислим да може још много много више. Треба да покаже то. Нисам видео Боаћија, али онако како бих ја оценио игру, највише ми запада за очи добра организација и добра чврста одбрана".

Ближи се уторак и први дуел фудбалера Црвене звезде и ЦСКА Москве у шеснаестини финала Лиге Европе.

Црвено-бели су у среду у Анталији имали генералну пробу пред ту утакмицу, али и резиме двонедељног рада у познатом турском летовалишту.

Изгубили су 0:1 од Зенита, али и наговестили да могу да се носе са тимом који је по стању на табели руског првенства успешнији од "Армејаца".

Да имају основан разлог да верују у позитиван исход, Звездиним играчима поручио је капитен српске репрезентације Бранислав Ивановић, који није играо за Зенит због повреде.

"Резултат није битан у пријатељским утакмицама. Најважније је да су обе екипе одиграле на високом нивоу и интензитетом који је у овом тренутку потребан и једној и другој екипи", било је прво што је Ивановић рекао новинарима из Србије, који су у Турској извештавали са припрема Звезде.

"Звезда изгледа добро, види се да играју на контранапад. Мислим да има шансе против ЦСКА, показала је да тврдом игром може до резултата", оценио је Бане.

ЦСКА, ипак, игра другачије од Зенита, са тројицом у задњој линији.

"Јако су добри, познајем их дуго. Нису били убојити ове сезоне, али сада су довели нападача (вратили Мусу из Лестера). Озбиљна су екипа и биће Звезди тешко, али понављам, има своје шансе".

Ивановић је навео и шта би могао да буде адут црвено-белих, уз савет играчима да пораде на вољном моменту.

"Звезда може да игра на контранападе, али мораће играчи да буду агресивнији и да покажу више жеље у задњој трећини. Мислим да Звездини играчи могу да дају гол против ЦСКА, две утакмице су дуг период. Они су екипа која игра јако тврдо, али уме да отвори противника. Опаснији су када играју на страни него код куће", оценио је искусни дефанзивац.

Замислио се Ивановић пре него што је истакао двојицу играча црвено-белих, рекавши да тим Владана Милојевића пре свега одликује јединство.

"Звезду краси тимска игра, а свиђа ми се како у везном реду игра Ненад Крстичић, па малиРадоњић на моменте. Он може још много, много више... Боаћија нисам видео (повређен).Звездину игру бих оценио као добро организовану и чврсту у одбрани".

Неизбежна тема у разговору са капитеном "орлова" било је Светско првенство идућег лета у Русији, земљи у којој је Бане пре Зенита већ играо за Локомотиву из Москве.

"Мислим да ћемо се сви осећати јако лепо у Русији и да ћемо имати осећај као да смо код куће. Што се тиче екипе, имамо велико оптерећење на леђима, али морамо да истрпимо и изнесемо све то. Имамо озбиљну групу, Бразил је можда корак испред свих, али и они могу негде да изгубе бодове. Костарика, Швајцарска и ми имамо једнаке шансе, много тога зависиће од прве утакмице, која може бити одскочна даска и можда најбитнија за даљи ток такмичења".

Шта ако, ипак, изостане повољан резултат против Костарике на старту?

"Морамо да будемо спремни на све могуће резултате у свакој утакмици. Треба бити психички јак и држати се заједно. Идемо на Светско првенство да покажемо да знамо да играмо фудбал и да представимо Србију на најбољи начин", поручио је Ивановић.

Сменом Славољуба Муслина и постављањем неискусног Младена Крстајића за селектора, ФСС је уздрмао добру атмосферу око националног тима, али Ивановић није желео превише да полемише о томе.

"Најважнији је период тих промена. Мислим да ћемо имати довољно времена да се уиграмо кроз пријатељске утакмице и припреме. У фудбалу је нормално да се тренери мењају, морамо да гледамо напред. Причао сам већ да што се тиче квалификација можда и највеће заслуге има Славољуб Муслин, али у овом тренутку морамо да гледамо да урадимо све на најабољи начин и оправдамо очекивања на Светском првенству".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар