Ivanović: Zvezda izgleda kao ozbiljna ekipa!

Branislav Ivanović rekao je srpski medijima da Crvene zvezde izgleda veoma dobro na terenu i da klub iz Beograda može da igra sa moskovskim CSKA.  Banetov savet Zvezdi: Na kontru, ali agresivnije! Kapiten srpske reprezentacije video na delu crveno-bele i ocenio da imaju šanse da prođu CSKA.

Fudbal 10.02.2018 | 16:00
Ivanović: Zvezda izgleda kao ozbiljna ekipa!
Ivanović, fudbaler Zenita, ovo je istakao posle pobede njegovog kluba nad Crvenom zvezdom na pripremama u Antaliji.

"Najvažnije da su i jedna i druga ekipa odigrale na visokom nivou", rekao je kratko Ivanović, a potom i nastavio:

"Mislim da je prvo poluvreme bilo merilo, kasnije je opao intenzitet što je normalno. Umor je stigao, Zvezda mi izgleda mi dobro, kao ozbiljan ekipa. Vidi se da igra na kontranapad, mislim da ima šanse i pokazala je da tvrdom igrom može da dođe do rezultata".

Crvenu zvezdu u utorak očekuje duel šesnaestini finala Lige Evrope, kada se od 18.00 sastaje sa CSKA iz Moksve.

"CSKA igra sa tri štopera, što je malo drugačije u odnosu na ovaj meč. Jako su dobri, poznajem ekipu... Nisu bili ubojiti jer im je nedostajao napadač, sada su ga doveli i videćemo kako će sve funckionisati. Ozbiljna su ekipa i biće Zvezdi jako teško", kazao je Ivanović.

Ivanović ističe da crveno-beli mogu da igraju sa klubom iz Moskve.

"Zvezda može da igra sa CSKA, može da igra na kontranapade. Moraju da budu ageresivniji nego na ovom meču, naročitu u zadnjoj trećini, mora de se pokaže više htenja. Dve utakmice su dug period...".

Kapiten reprezentacije Srbije prokomentarisao je i igrače Zvezde.

"Sviđa mi se kako igra u veznom redu Nenad Krstičić, sviđa mi se mali Radonja na momente, mislim da može još mnogo mnogo više. Treba da pokaže to. Nisam video Boaćija, ali onako kako bih ja ocenio igru, najviše mi zapada za oči dobra organizacija i dobra čvrsta odbrana".

Bliži se utorak i prvi duel fudbalera Crvene zvezde i CSKA Moskve u šesnaestini finala Lige Evrope.

Crveno-beli su u sredu u Antaliji imali generalnu probu pred tu utakmicu, ali i rezime dvonedeljnog rada u poznatom turskom letovalištu.

Izgubili su 0:1 od Zenita, ali i nagovestili da mogu da se nose sa timom koji je po stanju na tabeli ruskog prvenstva uspešniji od "Armejaca".

Da imaju osnovan razlog da veruju u pozitivan ishod, Zvezdinim igračima poručio je kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović, koji nije igrao za Zenit zbog povrede.

"Rezultat nije bitan u prijateljskim utakmicama. Najvažnije je da su obe ekipe odigrale na visokom nivou i intenzitetom koji je u ovom trenutku potreban i jednoj i drugoj ekipi", bilo je prvo što je Ivanović rekao novinarima iz Srbije, koji su u Turskoj izveštavali sa priprema Zvezde.

"Zvezda izgleda dobro, vidi se da igraju na kontranapad. Mislim da ima šanse protiv CSKA, pokazala je da tvrdom igrom može do rezultata", ocenio je Bane.

CSKA, ipak, igra drugačije od Zenita, sa trojicom u zadnjoj liniji.

"Jako su dobri, poznajem ih dugo. Nisu bili ubojiti ove sezone, ali sada su doveli napadača (vratili Musu iz Lestera). Ozbiljna su ekipa i biće Zvezdi teško, ali ponavljam, ima svoje šanse".

Ivanović je naveo i šta bi mogao da bude adut crveno-belih, uz savet igračima da porade na voljnom momentu.

"Zvezda može da igra na kontranapade, ali moraće igrači da budu agresivniji i da pokažu više želje u zadnjoj trećini. Mislim da Zvezdini igrači mogu da daju gol protiv CSKA, dve utakmice su dug period. Oni su ekipa koja igra jako tvrdo, ali ume da otvori protivnika. Opasniji su kada igraju na strani nego kod kuće", ocenio je iskusni defanzivac.

Zamislio se Ivanović pre nego što je istakao dvojicu igrača crveno-belih, rekavši da tim Vladana Milojevića pre svega odlikuje jedinstvo.

"Zvezdu krasi timska igra, a sviđa mi se kako u veznom redu igra Nenad Krstičić, pa maliRadonjić na momente. On može još mnogo, mnogo više... Boaćija nisam video (povređen).Zvezdinu igru bih ocenio kao dobro organizovanu i čvrstu u odbrani".

Neizbežna tema u razgovoru sa kapitenom "orlova" bilo je Svetsko prvenstvo idućeg leta u Rusiji, zemlji u kojoj je Bane pre Zenita već igrao za Lokomotivu iz Moskve.

"Mislim da ćemo se svi osećati jako lepo u Rusiji i da ćemo imati osećaj kao da smo kod kuće. Što se tiče ekipe, imamo veliko opterećenje na leđima, ali moramo da istrpimo i iznesemo sve to. Imamo ozbiljnu grupu, Brazil je možda korak ispred svih, ali i oni mogu negde da izgube bodove. Kostarika, Švajcarska i mi imamo jednake šanse, mnogo toga zavisiće od prve utakmice, koja može biti odskočna daska i možda najbitnija za dalji tok takmičenja".

Šta ako, ipak, izostane povoljan rezultat protiv Kostarike na startu?

"Moramo da budemo spremni na sve moguće rezultate u svakoj utakmici. Treba biti psihički jak i držati se zajedno. Idemo na Svetsko prvenstvo da pokažemo da znamo da igramo fudbal i da predstavimo Srbiju na najbolji način", poručio je Ivanović.

Smenom Slavoljuba Muslina i postavljanjem neiskusnog Mladena Krstajića za selektora, FSS je uzdrmao dobru atmosferu oko nacionalnog tima, ali Ivanović nije želeo previše da polemiše o tome.

"Najvažniji je period tih promena. Mislim da ćemo imati dovoljno vremena da se uigramo kroz prijateljske utakmice i pripreme. U fudbalu je normalno da se treneri menjaju, moramo da gledamo napred. Pričao sam već da što se tiče kvalifikacija možda i najveće zasluge ima Slavoljub Muslin, ali u ovom trenutku moramo da gledamo da uradimo sve na najabolji način i opravdamo očekivanja na Svetskom prvenstvu".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar