Снимање терена за ауто-пут БГ-СА

Делегација Савјета министара БиХ предвођена министром саобраћаја и комуникација Исмиром Јуском са амбасадором Турске у БиХ Халдуном Кочом и стручњацима "Ауто-путева" посјетила је дионицу будућег ауто-пута Београд – Сарајево преко Котромана, Вардишта и Вишеграда. Они су данас снимили трасу од Вишеграда до Вардишта.

Република Српска 08.02.2018 | 18:38
Снимање терена за ауто-пут БГ-СА
Делегације су послије састанка код начелника општине Вишеград Младена Ђуревића истакле да се обиласком терена завршава прва фаза будућег пројекта ауто-пута Београд-Сарајево преко Вишеграда и другог крака преко Бијељине и Тузле.

"Слиједи сумирање података са терена да би се видјели сљедећи потези за овај пројекат као и рокове који ће се одредити и када ће започети друга фаза", рекао је министар Јуско ии додао да ће делегација Турске на основу свега досад виђеног израдити студију изводљивости.

Он је истакао да то неће трајати дуго и да се у реализацији пројекта неће развлачити.

Према првим плановима требало би да за двије године грађевинске машине буду на градилиштима ауто-пута.



"Реално је очекивати да је то тај временски период јер се ради о обимном послу на двије трасе али ако се буде радило предвиђеном динамиком вјерујем да ће се то урадити и нешто прије", закључио је Јуско.

На састанку је речено да ће у зависности од конфигурације терена на обје трасе негдје бити класични ауто-пут а на другим мјестима брза цеста.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је и овај пут избјегао микрофон БН телевизије. Његов портпарол је рекао новинарима да неће давати изјаве са састанка, да би, кад је екипа БН ТВ отишла, позвао колеге из РТ РС и Агенције СРНА да се по њих врате.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Снсд

08.02.2018 19:00

Јесу ови сто су на власти банда да им нико ниста не мозе,толико су се укоријенили да су спремни и на рат за ради власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

08.02.2018 20:33

Није ни битно шта начелник Вишеграда каже и коме каже. Паре нису његове.

Name

Радоје Радоје

08.02.2018 20:01

Гинем ,гинем да те скинем,моја мала Маријанаааааа. Не могу нам ниста голубице моја. Ја Тарзан а ти Дзејн.....Проци це и његово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папци

08.02.2018 20:53

СДС је продао српске интересе па зато Босић гура аутопут Сарајево - Зеница - Тузла, фуј! А ми срби са Романије смо њему небитни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеста

08.02.2018 23:34

Хебо вас ауто-пут у пакшу. Дајте хљеба.

Name

Ре Папци

09.02.2018 05:44

Аутопут сарајево зеница је заврсен.

Name

Два црна гаврана

09.02.2018 08:55

Нема пута нема ауто пута без бермудског троугла. Барем у РС-а. Влада-Путеви/Аутопутеви-Интеграл, ето то је тај 'наш' бермудски троугао. Колико се само ту новца изгубило, напросто нестало, невидљиво постало..??!!

ОДГОВОРИТЕ