Snimanje terena za auto-put BG-SA

Delegacija Savjeta ministara BiH predvođena ministrom saobraćaja i komunikacija Ismirom Juskom sa ambasadorom Turske u BiH Haldunom Kočom i stručnjacima "Auto-puteva" posjetila je dionicu budućeg auto-puta Beograd – Sarajevo preko Kotromana, Vardišta i Višegrada. Oni su danas snimili trasu od Višegrada do Vardišta.

Republika Srpska 08.02.2018 | 18:38
Snimanje terena za auto-put BG-SA
Delegacije su poslije sastanka kod načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića istakle da se obilaskom terena završava prva faza budućeg projekta auto-puta Beograd-Sarajevo preko Višegrada i drugog kraka preko Bijeljine i Tuzle.

"Slijedi sumiranje podataka sa terena da bi se vidjeli sljedeći potezi za ovaj projekat kao i rokove koji će se odrediti i kada će započeti druga faza", rekao je ministar Jusko ii dodao da će delegacija Turske na osnovu svega dosad viđenog izraditi studiju izvodljivosti.

On je istakao da to neće trajati dugo i da se u realizaciji projekta neće razvlačiti.

Prema prvim planovima trebalo bi da za dvije godine građevinske mašine budu na gradilištima auto-puta.



"Realno je očekivati da je to taj vremenski period jer se radi o obimnom poslu na dvije trase ali ako se bude radilo predviđenom dinamikom vjerujem da će se to uraditi i nešto prije", zaključio je Jusko.

Na sastanku je rečeno da će u zavisnosti od konfiguracije terena na obje trase negdje biti klasični auto-put a na drugim mjestima brza cesta.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je i ovaj put izbjegao mikrofon BN televizije. Njegov portparol je rekao novinarima da neće davati izjave sa sastanka, da bi, kad je ekipa BN TV otišla, pozvao kolege iz RT RS i Agencije SRNA da se po njih vrate.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Snsd

08.02.2018 19:00

Jesu ovi sto su na vlasti banda da im niko nista ne moze,toliko su se ukorijenili da su spremni i na rat za radi vlasti.

ODGOVORITE
Name

Proleter

08.02.2018 20:33

Nije ni bitno šta načelnik Višegrada kaže i kome kaže. Pare nisu njegove.

Name

Radoje Radoje

08.02.2018 20:01

Ginem ,ginem da te skinem,moja mala Marijanaaaaaa. Ne mogu nam nista golubice moja. Ja Tarzan a ti Dzejn.....Proci ce i njegovo

ODGOVORITE
Name

Papci

08.02.2018 20:53

SDS je prodao srpske interese pa zato Bosić gura autoput Sarajevo - Zenica - Tuzla, fuj! A mi srbi sa Romanije smo njemu nebitni.

ODGOVORITE
Name

cesta

08.02.2018 23:34

Hebo vas auto-put u pakšu. Dajte hljeba.

Name

Re Papci

09.02.2018 05:44

Autoput sarajevo zenica je zavrsen.

Name

Dva crna gavrana

09.02.2018 08:55

Nema puta nema auto puta bez bermudskog trougla. Barem u RS-a. Vlada-Putevi/Autoputevi-Integral, eto to je taj 'naš' bermudski trougao. Koliko se samo tu novca izgubilo, naprosto nestalo, nevidljivo postalo..??!!

ODGOVORITE