Нови живот Андрије Живковића - централни везни!

Жоао Карваљо добио неочекивану конкуренцију.

Фудбал 10.02.2018 | 14:00
Нови живот Андрије Живковића - централни везни!
Није баш да не игра, али после прве сезоне привикавања на португалски фудбал некако се очекивало да у овој другој Андрија Живковић буде један од главних играча у Бенфики. Међутим, тек спорадично је 21-годишњи српски репрезентативац прошле јесени заузимао место у стартних 11 Руија Виторије, пошто је на десном крилу морао да дели минутажу са Салвиом и у том прерасподели је углавном извлачио краће палидрвце.

Али протеклог викенда против Рио Авеа мало изненађења шефа струке: Филип Кровиновић је био ван строја, па је у вези заиграо баш Живковић. Не на крилу дакле, већ у централном делу везе, одмах уз Пиција. Жоао Карваљо је извисио за место у тиму. А Живковић се показао сасвим добро. Штавише, толико добро да локални медији наводе да би због партије против Рио Авеа могао да поврати минутажу, јер је центар терена онај у коме шкрипи. На крају, Бенфика живи од трансфера, а како се Живковић, бар у медијима, доводио и у везу са Арсеналом јасно је и лисабонским Орловима да би могло да Андрија на клупи финансијски могао скупо да кошта. Колико би такав расплет значио селектору Србије Младену Крстајићу уочи Мундијала у Русији не морамо ни да наглашавамо.

Утакмица против Рио Авеа Живковићу је у првенству била прва у Бенфикиној стартној још од септембарског дуела са Пасосем. Четири месеца је прошло од тада. Превише. Време је да Живковић коначно преузме ствари у своје руке. Ако треба и са места централног везног.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар