Novi život Andrije Živkovića - centralni vezni!

Žoao Karvaljo dobio neočekivanu konkurenciju.

Fudbal 10.02.2018 | 14:00
Novi život Andrije Živkovića - centralni vezni!
Nije baš da ne igra, ali posle prve sezone privikavanja na portugalski fudbal nekako se očekivalo da u ovoj drugoj Andrija Živković bude jedan od glavnih igrača u Benfiki. Međutim, tek sporadično je 21-godišnji srpski reprezentativac prošle jeseni zauzimao mesto u startnih 11 Ruija Vitorije, pošto je na desnom krilu morao da deli minutažu sa Salviom i u tom preraspodeli je uglavnom izvlačio kraće palidrvce.

Ali proteklog vikenda protiv Rio Avea malo iznenađenja šefa struke: Filip Krovinović je bio van stroja, pa je u vezi zaigrao baš Živković. Ne na krilu dakle, već u centralnom delu veze, odmah uz Picija. Žoao Karvaljo je izvisio za mesto u timu. A Živković se pokazao sasvim dobro. Štaviše, toliko dobro da lokalni mediji navode da bi zbog partije protiv Rio Avea mogao da povrati minutažu, jer je centar terena onaj u kome škripi. Na kraju, Benfika živi od transfera, a kako se Živković, bar u medijima, dovodio i u vezu sa Arsenalom jasno je i lisabonskim Orlovima da bi moglo da Andrija na klupi finansijski mogao skupo da košta. Koliko bi takav rasplet značio selektoru Srbije Mladenu Krstajiću uoči Mundijala u Rusiji ne moramo ni da naglašavamo.

Utakmica protiv Rio Avea Živkoviću je u prvenstvu bila prva u Benfikinoj startnoj još od septembarskog duela sa Pasosem. Četiri meseca je prošlo od tada. Previše. Vreme je da Živković konačno preuzme stvari u svoje ruke. Ako treba i sa mesta centralnog veznog.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar