Бертомеу: Потребан нам је Панатинаикос! Али...

Али, ако желе да остану - морају да се повинују правилима! "Имамо проблеме са власником клуба, али верујем да ће све ускоро доћи до тачке у којој ће се све вратити у нормалу".

Кошарка 10.02.2018 | 14:45
Бертомеу: Потребан нам је Панатинаикос! Али...
Ситуација између Евролиге, Димитриса Јанакопулоса и иступања Панатинаикоса из Евролиге је све озбиљнија. Чак је дошло до тога да би навијачи могли да гласају око тога да ли да Зелени изађу из такмичења или не.

Сада је о свему томе проговорио и први човек Евролиге Ђорди Бертомеу.

"Ово није ситуација на коју смо навикли. Поред тога, постоје неке неразјашњене ствари. Пре свега, није јасно ко ће гласати поводом овог питања. Морам да кажем да Евролиги треба Панатинаикос. Друго, Панатинаикосу су потребни евролигашки клубови. И треће, нећемо прихватити никакаво вређање Евролиге као организације. Немамо никакву толеранцију за било какво понашање које исказује непоштовање било да су то навијачи, тренери или људи из управе клубова", рекао је Бертомеу.

Потом је поставио услове Зеленима.

"Ако клуб жели да остане у Евролиги, мора да остане у окружењу које одговара спорту. Мора да поштује спортске вредности. Мора да се повинује правилима, од којих је једно везано за поштовање. Ако не, клубови не могу остати у нашој организацији".

Ипак, први човек Евролиге каже да очекује да се све заврши позитивно и да ће бити онако како је било до сада.

"Панатинаикос је један од најуспешнијих европских клубова у историји. Имали су много успеха и титула. Али, нажалост, имамо неке проблеме са власником клуба. Верујем да ћемо доћи до тачке где ће се све вратити у нормалу, што је пре могуће. Какоког, морам, још једном, да истакнем да нећемо трпети никакав приступ којим се не показује респект", рекао је Бертомеу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар