Bertomeu: Potreban nam je Panatinaikos! Ali...

Ali, ako žele da ostanu - moraju da se povinuju pravilima! "Imamo probleme sa vlasnikom kluba, ali verujem da će sve uskoro doći do tačke u kojoj će se sve vratiti u normalu".

Košarka 10.02.2018 | 14:45
Bertomeu: Potreban nam je Panatinaikos! Ali...
Situacija između Evrolige, Dimitrisa Janakopulosa i istupanja Panatinaikosa iz Evrolige je sve ozbiljnija. Čak je došlo do toga da bi navijači mogli da glasaju oko toga da li da Zeleni izađu iz takmičenja ili ne.

Sada je o svemu tome progovorio i prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu.

"Ovo nije situacija na koju smo navikli. Pored toga, postoje neke nerazjašnjene stvari. Pre svega, nije jasno ko će glasati povodom ovog pitanja. Moram da kažem da Evroligi treba Panatinaikos. Drugo, Panatinaikosu su potrebni evroligaški klubovi. I treće, nećemo prihvatiti nikakavo vređanje Evrolige kao organizacije. Nemamo nikakvu toleranciju za bilo kakvo ponašanje koje iskazuje nepoštovanje bilo da su to navijači, treneri ili ljudi iz uprave klubova", rekao je Bertomeu.

Potom je postavio uslove Zelenima.

"Ako klub želi da ostane u Evroligi, mora da ostane u okruženju koje odgovara sportu. Mora da poštuje sportske vrednosti. Mora da se povinuje pravilima, od kojih je jedno vezano za poštovanje. Ako ne, klubovi ne mogu ostati u našoj organizaciji".

Ipak, prvi čovek Evrolige kaže da očekuje da se sve završi pozitivno i da će biti onako kako je bilo do sada.

"Panatinaikos je jedan od najuspešnijih evropskih klubova u istoriji. Imali su mnogo uspeha i titula. Ali, nažalost, imamo neke probleme sa vlasnikom kluba. Verujem da ćemo doći do tačke gde će se sve vratiti u normalu, što je pre moguće. Kakokog, moram, još jednom, da istaknem da nećemo trpeti nikakav pristup kojim se ne pokazuje respekt", rekao je Bertomeu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar