Ђукић: Било је важно, Лига Европе је почела!

Тренер Партизана о "генералки", одсуству Саше Здјелара и грубим стартовима играча Шахтјора.

Фудбал 08.02.2018 | 18:45
Ђукић: Било је важно, Лига Европе је почела!
У последњем тесту на кипарским припрема, против Шахтјора из Солигорска (Белорусија), тренер Партизана Мирослав Ђукић одредио је екипу која ће по свему судећи играти у највећем делу и у четвртак против Викторије Плзењ, на почетку двомеча нокаут фазе Лиге Европе.

Меч је завршен победом црно-белих 2:1, а Ђукић је после утакмице рекао да је коначан резултат значајан, иако је то био контролна утакмица.

"Јесте, веома је битно да је победа у генералки. За нас је већ почело првенство, Лига Европе, ово је веома озбиљна утакмица и битно је било победити. Био је други тип утакмице него против Теплица, играли смо против тима који није много 'притискао', већ је чекао да изађе у брзе контрапанаде, у чему су опасни. Нисмо им дозволили брзе контре, имали смо неколико ситуација за гол, нисмо искористили, али је на крају остварена победа и веома сам задовољан. Ако бисмо тражили шта би требало да поправимо, онда је то завршница, у којој би требало да будемо конкретнији и ефикаснији".

На констатацију да би сама победа за крај могла да буде значајнија од начина на који је остварена, Ђукић је потврдно климнуо главом.

"Јесте, веома је битно за победнички менталитет. Данас сам им рекао да почиње Европа, да је ово данас утакмица у којој мораш да се представиш као победничка екипа. Успели смо да победимо и да уђемо са победничким менталитетом у Лигу Европе".

Саша Здјелар пропустио је меч превентивно.

"Добио је ударац на прошлој утакмици и то му смета при шутирању лопте. Рекли смо му да изађе на загревање и да не улазимо у ризик ако осети било шта. Није се осећао комотно и нисмо хтели да предузимамо ризик, зато није играо".

Ђукић је објаснио да Јевтовић осећа умор због претходне утакмице, али да је морао да игра против Шахтјора, јер Здјелар није могао.

Играчи Шахтјора били су од старта жешћи у дуелима него што је уобичајено на пријатељским утакмицама. Ђукић је нагласио да су зато такви дуели "опасни".

"Ти можеш да уђеш како хоћеш и нећеш бити искључен. Када то знаш, онда кренеш и превише агресивно у стартове и постоји могућност да се повреди. Мислим да би и на овим утакмицама требало да постоје жути и црвени картони, да буду искључивани играчи као да је нормалан меч, јер у супротном постоји могућност да уђете превише грубо и да повредите противника".

Данило Пантић је на моменте веома тешко ходао, а због удараца је и тражио замену.

"Добро, Пантић је добро, може да очврсне".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар