Đukić: Bilo je važno, Liga Evrope je počela!

Trener Partizana o "generalki", odsustvu Saše Zdjelara i grubim startovima igrača Šahtjora.

Fudbal 08.02.2018 | 18:45
Đukić: Bilo je važno, Liga Evrope je počela!
U poslednjem testu na kiparskim priprema, protiv Šahtjora iz Soligorska (Belorusija), trener Partizana Miroslav Đukić odredio je ekipu koja će po svemu sudeći igrati u najvećem delu i u četvrtak protiv Viktorije Plzenj, na početku dvomeča nokaut faze Lige Evrope.

Meč je završen pobedom crno-belih 2:1, a Đukić je posle utakmice rekao da je konačan rezultat značajan, iako je to bio kontrolna utakmica.

"Jeste, veoma je bitno da je pobeda u generalki. Za nas je već počelo prvenstvo, Liga Evrope, ovo je veoma ozbiljna utakmica i bitno je bilo pobediti. Bio je drugi tip utakmice nego protiv Teplica, igrali smo protiv tima koji nije mnogo 'pritiskao', već je čekao da izađe u brze kontrapanade, u čemu su opasni. Nismo im dozvolili brze kontre, imali smo nekoliko situacija za gol, nismo iskoristili, ali je na kraju ostvarena pobeda i veoma sam zadovoljan. Ako bismo tražili šta bi trebalo da popravimo, onda je to završnica, u kojoj bi trebalo da budemo konkretniji i efikasniji".

Na konstataciju da bi sama pobeda za kraj mogla da bude značajnija od načina na koji je ostvarena, Đukić je potvrdno klimnuo glavom.

"Jeste, veoma je bitno za pobednički mentalitet. Danas sam im rekao da počinje Evropa, da je ovo danas utakmica u kojoj moraš da se predstaviš kao pobednička ekipa. Uspeli smo da pobedimo i da uđemo sa pobedničkim mentalitetom u Ligu Evrope".

Saša Zdjelar propustio je meč preventivno.

"Dobio je udarac na prošloj utakmici i to mu smeta pri šutiranju lopte. Rekli smo mu da izađe na zagrevanje i da ne ulazimo u rizik ako oseti bilo šta. Nije se osećao komotno i nismo hteli da preduzimamo rizik, zato nije igrao".

Đukić je objasnio da Jevtović oseća umor zbog prethodne utakmice, ali da je morao da igra protiv Šahtjora, jer Zdjelar nije mogao.

Igrači Šahtjora bili su od starta žešći u duelima nego što je uobičajeno na prijateljskim utakmicama. Đukić je naglasio da su zato takvi dueli "opasni".

"Ti možeš da uđeš kako hoćeš i nećeš biti isključen. Kada to znaš, onda kreneš i previše agresivno u startove i postoji mogućnost da se povredi. Mislim da bi i na ovim utakmicama trebalo da postoje žuti i crveni kartoni, da budu isključivani igrači kao da je normalan meč, jer u suprotnom postoji mogućnost da uđete previše grubo i da povredite protivnika".

Danilo Pantić je na momente veoma teško hodao, a zbog udaraca je i tražio zamenu.

"Dobro, Pantić je dobro, može da očvrsne".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar