Признање за хапшење ИСИЛ-овца

Отправник послова Амбасаде САД у БиХ Паул Хороwитз и резидентни представник ФБИ Јохн Бивона уручили су захвалнице директора ФБИ службеницима и званичницима безбједносних агенција и агенција за провођење закона у Босни и Херцеговини као признање за њихов допринос и помоћ у успјешном хапшењу и изручењу Мирсада Кандића, саопштено је из амабсаде САД у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 08.02.2018 | 14:15
Признање за хапшење ИСИЛ-овца
Званичници и службеници који су добили ова признања запослени су у Министарству  спољних послова БиХ, Граничној полицији, Тужилаштву БиХ, Служби за односе са странцима и Сипи.

У свом обраћању, отправник послова Хороwитз похвално је говорио о безбједносним агенцијама и институцијама надлежним за провођење закона због њихове одличне међусобне сарадње и координације, као и сарадње са Владом САД. 

Он је истакао да борба против тероризма може бити успјешна само уз заједнички рад.

Мирсад Кандић, који је окарактерисан као шеф Обавјештајне службе ИСИЛ-а, био је активан у САД-у, гдје је, сумња се, врбовао хиљаде људи за одлазак на сиријско ратиште или за извршавање терористичких активности на Западу.

Ухапшен је пред крај прошле године у Сарајеву и испоручен САД.

(БН)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ро

08.02.2018 13:45

Па више их има награђених него ухапшених.То има само у БиХ.Јадна државо ко те чува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина је достизна

08.02.2018 14:09

Признање је досло у праве руке.Признање и за Мектица мада цовјек није хтјео да се услика.СИПА,границна полиција и слузба за послове са странцима припадају министарству безбједности бих.Гдје је је сада Лукац да несто казе Мектицу као прије неко веце Њима се не би свидјело(мислио је на америцке власти) да министар безбједности прогласава изгубљену борбу против тероризма!? Лукац да устраси Мектица невјероватно каква надобудност Па ко је од ових странаца када похвалио Лукаца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

08.02.2018 14:47

У праву сте! Лукац је обицно смеце од министра који стити пропалог месара милета!!!

Name

Ре

08.02.2018 18:23

Гдје ли ти слијепче живиш па честиташ ? Одговори ми једно.Откуд већини инспектора у тим сигурносним агенцијама аута од 30 000 еур и станови по СА и БГ са свега 10 г.стажа.? НИШТА ти невидиш.Јадан си ти чим им честиташ.Одговори ми на питање ? Наравно да немаш одговор.

Name

П.П. ЊЕГОШ

08.02.2018 14:49

Браво за одлицно одрадјену акцију! Цеститке и за Мектица!!!

ОДГОВОРИТЕ