Због чега је битна Партизанова генералка са Шахтјором?

То је та екипа! Црно-бели окршајем са Белорусима (14. 30) завршавају припреме на Кипру.

Фудбал 08.02.2018 | 13:15
Због чега је битна Партизанова генералка са Шахтјором?
Експериментима је крај. Двонедељни боравак у Лимасолу искористио је Мирослав Ђукић да проба неколико различитих варијанти у маневру, пробао Немању Г. Милетића као штопер, Слободана Урошевића на позицији крила, Ђорђа Ивановића у улози полушпица, дао шансу талентима из Телеоптика и омладинаца, али данас, на завршном контролном мечу са белоруским Шахтјором (14.30) на терен ће послати тим за који се верује да ће почети прву утакмицу шеснаестине финала Лиге Европе, против Плзена.

Судећи према томе како је распоредио минуте у досадашњим проверама и уигравао линије тима на тренинзима, изненађења, практично нема. То значи да су се тројица од четворице зимских новајлија изборила за статус стартера: Слободан Урошевић ће на бека, Саша Здјелар на позицију задњег везног, а Ђорђе Ивановић одмах иза најистуренијег Леандреа Тавамбе.

Један од детаља на који ће Ђукић посебно обратити пажњу у судару са трећепласираним тимом минулог шампионата Белорусије јесте игра одбране. Ове зиме стратег Парног ваљка се својски трудио да унапреди тај сегмент, а бенефите је могао да учи против пољског Горника и чешких Теплица, кад је екипа састављена махом од данашњих стартера деловала чврсто и противника оставила на "нули". Није Партизан примио гол ни у провери са кипарским Ермисом, а ако се мрежа Владимира Стојковића не затресе ни против састава из Солигорска то ће подићи самопоуздање пред окршај са Плзењом.

На провери ће бити и нови тандем задњих везних Саша Здјелар - Данило Пантић. Управо од њихове поставке корист би требало да има најпре одбрана, а затим и остатак средине терена и шпицеви, јер од поменутог двојца крећу акције на којима инсистира тренер Ђукић.

Неписано је правило да су генералке важне за нападаче. Ивановић и Тавамба наспрам себе имају дефанзиву која је поклекла у све три контролне утакмице ове зиме (Теплице 2:1, Млада Болеслав 3:1, Чукарички 1:1) и ако буду прецизни као пре неколико дана, кад су погађали главом, навијачима ће понудити разлог да верују у успех наредног четвртка.

Партизан ће данас, у Ларнаки, почети у следећем саставу: Стојковић - Вулићевић, Немања Р. Милетић, Митровић, Урошевић - Здјелар, Пантић, Тошић, Јанковић - Ивановић, Тавамба.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар