Zbog čega je bitna Partizanova generalka sa Šahtjorom?

To je ta ekipa! Crno-beli okršajem sa Belorusima (14. 30) završavaju pripreme na Kipru.

Fudbal 08.02.2018 | 13:15
Zbog čega je bitna Partizanova generalka sa Šahtjorom?
Eksperimentima je kraj. Dvonedeljni boravak u Limasolu iskoristio je Miroslav Đukić da proba nekoliko različitih varijanti u manevru, probao Nemanju G. Miletića kao štoper, Slobodana Uroševića na poziciji krila, Đorđa Ivanovića u ulozi polušpica, dao šansu talentima iz Teleoptika i omladinaca, ali danas, na završnom kontrolnom meču sa beloruskim Šahtjorom (14.30) na teren će poslati tim za koji se veruje da će početi prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope, protiv Plzena.

Sudeći prema tome kako je rasporedio minute u dosadašnjim proverama i uigravao linije tima na treninzima, iznenađenja, praktično nema. To znači da su se trojica od četvorice zimskih novajlija izborila za status startera: Slobodan Urošević će na beka, Saša Zdjelar na poziciju zadnjeg veznog, a Đorđe Ivanović odmah iza najisturenijeg Leandrea Tavambe.

Jedan od detalja na koji će Đukić posebno obratiti pažnju u sudaru sa trećeplasiranim timom minulog šampionata Belorusije jeste igra odbrane. Ove zime strateg Parnog valjka se svojski trudio da unapredi taj segment, a benefite je mogao da uči protiv poljskog Gornika i čeških Teplica, kad je ekipa sastavljena mahom od današnjih startera delovala čvrsto i protivnika ostavila na "nuli". Nije Partizan primio gol ni u proveri sa kiparskim Ermisom, a ako se mreža Vladimira Stojkovića ne zatrese ni protiv sastava iz Soligorska to će podići samopouzdanje pred okršaj sa Plzenjom.

Na proveri će biti i novi tandem zadnjih veznih Saša Zdjelar - Danilo Pantić. Upravo od njihove postavke korist bi trebalo da ima najpre odbrana, a zatim i ostatak sredine terena i špicevi, jer od pomenutog dvojca kreću akcije na kojima insistira trener Đukić.

Nepisano je pravilo da su generalke važne za napadače. Ivanović i Tavamba naspram sebe imaju defanzivu koja je poklekla u sve tri kontrolne utakmice ove zime (Teplice 2:1, Mlada Boleslav 3:1, Čukarički 1:1) i ako budu precizni kao pre nekoliko dana, kad su pogađali glavom, navijačima će ponuditi razlog da veruju u uspeh narednog četvrtka.

Partizan će danas, u Larnaki, početi u sledećem sastavu: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Urošević - Zdjelar, Pantić, Tošić, Janković - Ivanović, Tavamba.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar