ШПА - Куп: ''Кисели краставци'' - Севиља у финалу!

Хоакин Кореа избацио Леганес!

Фудбал 07.02.2018 | 23:56
ШПА - Куп: ''Кисели краставци'' - Севиља у финалу!
Ваљадолид, Виљареал, па као шлаг на торту - Реал Мадрид! Успомене које ће се на Бутарку вечно памтити. Али Севиља је рекла: доста! Заиста доста. Било би и превише да је бајка потрајала до самог финала, па тиме вероватно и до дебитантског наступа у Европи. Успео је Леганес да Севиљи одоли као домаћин, али у Андалузији се истопио - 2:0 захваљујући пре свега поготку Хоакима Корее већ у 15. минуту утакмице.

Луис Муријел је све припремио, Аргентинац је требало само да постави ногу на право место и постигне гол који теоретски и није много променио Леганесову ситуацију, јер су “узгајивачи краставца” после 1:1 на Бутаркеу свакако морали да бар једном затресу мрежу домаћег тима на “Санчез Писхуану”.

Теоретски, дакле, ништа то није променило. У пракси - све је било другачије. Осокољена раним вођством Севиља је заиграла потпуно опуштено и без већих проблема љубоморно чувала предност док је повремено успевала и да опасно запрети из контре.

И тако све до пред сам крај меча када је Мудо Васкез  једну такву акцију завршио прецизним и снажним ударцем у ближи угао за коначних 2:0. Севиља је стигла до свог четвртог финала у Купу краља у 21. веку. Леганес ће морати да сачека на своју премијеру.

Чека се само други финалиста. Барселона из првог меча има вођство од 1:0. Валенсија ће на сутрашњем реваншу имати предност домаћег терена.

Куп краља, полуфинале:

Севиља - Леганес 2:0 (1:0)
/Кореа 15, Васкез 90/

Четвртак:

21.30: Валенсија - Барселона

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар