ŠPA - Kup: ''Kiseli krastavci'' - Sevilja u finalu!

Hoakin Korea izbacio Leganes!

Fudbal 07.02.2018 | 23:56
ŠPA - Kup: ''Kiseli krastavci'' - Sevilja u finalu!
Valjadolid, Viljareal, pa kao šlag na tortu - Real Madrid! Uspomene koje će se na Butarku večno pamtiti. Ali Sevilja je rekla: dosta! Zaista dosta. Bilo bi i previše da je bajka potrajala do samog finala, pa time verovatno i do debitantskog nastupa u Evropi. Uspeo je Leganes da Sevilji odoli kao domaćin, ali u Andaluziji se istopio - 2:0 zahvaljujući pre svega pogotku Hoakima Koree već u 15. minutu utakmice.

Luis Murijel je sve pripremio, Argentinac je trebalo samo da postavi nogu na pravo mesto i postigne gol koji teoretski i nije mnogo promenio Leganesovu situaciju, jer su “uzgajivači krastavca” posle 1:1 na Butarkeu svakako morali da bar jednom zatresu mrežu domaćeg tima na “Sančez Pishuanu”.

Teoretski, dakle, ništa to nije promenilo. U praksi - sve je bilo drugačije. Osokoljena ranim vođstvom Sevilja je zaigrala potpuno opušteno i bez većih problema ljubomorno čuvala prednost dok je povremeno uspevala i da opasno zapreti iz kontre.

I tako sve do pred sam kraj meča kada je Mudo Vaskez  jednu takvu akciju završio preciznim i snažnim udarcem u bliži ugao za konačnih 2:0. Sevilja je stigla do svog četvrtog finala u Kupu kralja u 21. veku. Leganes će morati da sačeka na svoju premijeru.

Čeka se samo drugi finalista. Barselona iz prvog meča ima vođstvo od 1:0. Valensija će na sutrašnjem revanšu imati prednost domaćeg terena.

Kup kralja, polufinale:

Sevilja - Leganes 2:0 (1:0)
/Korea 15, Vaskez 90/

Četvrtak:

21.30: Valensija - Barselona

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar