ПОР - Куп: Порто узима Спортингу све!

Тикињов лет решио дерби. . .  Бразилац донео капитал Змајевима пред реванш полуфинала.

Фудбал 07.02.2018 | 23:49
ПОР - Куп: Порто узима Спортингу све!
У само неколико дана, Порто би могао да направи кључни корак за освајање дупле круне, а Спортинг би могао да извиси за оба трофеја. У првом полуфиналном мечу португалског Купа, Порто је у великом дербију савладао Спортинг на свом терену са 1:0 и направио добар капитал пред реванш у Лисабону...

Спортинг је минулог викенда поражен од Ешторила и пао је на треће место на табели чим је доживео озбиљан ударац у трци за титулу. Ако Порто савлада Ешторил у заосталом мечу, побећи ће Спортингу на пет бодова предности што у Португалији уме да буде недостижна предност. А сада је ближи и трофеју у Купу Португалије... Притисак ће сада свакако бити на Спортингу, а Порто је вечерас одрадио оно што је наумио и може мирније да се спрема за реванш који је на програму тек за два месеца.

Јунак Портове победе је био често критиковани нападач Тикињо Соарес. Млади Бразилац је током сезоне постигао само један гол у првенству, био је на прагу трансфера у Кину, али је ипак остао... И вечерас се одужио на поверење. Сјајним ударцем главом између двојице чувара је у 60. минуту крунисао леп центрашут Сержа Оливеире и разгалио Драгао.

И пре тога је Порто био бољи, имао опасније шансе, чак и погођену стативу у првом полувремену. Спортинг је тек после примљеног гола додао гас, Желсон Мартинс је правио пробрелем одрбани Порта, али је домаћин успео да одбрани стечени капитал.

Порто је ближи финалу, где ће бити велики фаворит с обзиром да у другом полуфиналу играју Авеш и Калдаш. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар