POR - Kup: Porto uzima Sportingu sve!

Tikinjov let rešio derbi. . .  Brazilac doneo kapital Zmajevima pred revanš polufinala.

Fudbal 07.02.2018 | 23:49
POR - Kup: Porto uzima Sportingu sve!
U samo nekoliko dana, Porto bi mogao da napravi ključni korak za osvajanje duple krune, a Sporting bi mogao da izvisi za oba trofeja. U prvom polufinalnom meču portugalskog Kupa, Porto je u velikom derbiju savladao Sporting na svom terenu sa 1:0 i napravio dobar kapital pred revanš u Lisabonu...

Sporting je minulog vikenda poražen od Eštorila i pao je na treće mesto na tabeli čim je doživeo ozbiljan udarac u trci za titulu. Ako Porto savlada Eštoril u zaostalom meču, pobeći će Sportingu na pet bodova prednosti što u Portugaliji ume da bude nedostižna prednost. A sada je bliži i trofeju u Kupu Portugalije... Pritisak će sada svakako biti na Sportingu, a Porto je večeras odradio ono što je naumio i može mirnije da se sprema za revanš koji je na programu tek za dva meseca.

Junak Portove pobede je bio često kritikovani napadač Tikinjo Soares. Mladi Brazilac je tokom sezone postigao samo jedan gol u prvenstvu, bio je na pragu transfera u Kinu, ali je ipak ostao... I večeras se odužio na poverenje. Sjajnim udarcem glavom između dvojice čuvara je u 60. minutu krunisao lep centrašut Serža Oliveire i razgalio Dragao.

I pre toga je Porto bio bolji, imao opasnije šanse, čak i pogođenu stativu u prvom poluvremenu. Sporting je tek posle primljenog gola dodao gas, Želson Martins je pravio probrelem odrbani Porta, ali je domaćin uspeo da odbrani stečeni kapital.

Porto je bliži finalu, gde će biti veliki favorit s obzirom da u drugom polufinalu igraju Aveš i Kaldaš. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar