Навијачи Панатинаикоса на референдуму: Евролига или не?!

Коначна одлука власника клуба Димитриса Јанакопулоса!

Кошарка 08.02.2018 | 10:30
Навијачи Панатинаикоса на референдуму: Евролига или не?!
Најављено је пре неколико дана, а сада је одлучено - навијачи Панатинаикоса изаћи ће на клупски референдум како би се одлучило да ли клуб треба да иступи из Евролиге или не!

Оваква одлука долази у јеку пресуде првом човеку Зелених Димитрису Јанакопулосу којом му се забрањује приступ у свим дворанама клубова који се такмиче у Евролиги и Еврокупу на годину дана! Јанакопулос је тада позвао све навијаче Панатинаикоса да изађу на референдум и демократски одлуче да ли је клубу место у Евролиги или не, а данас је озваничено да ће се гласање догодити.

Јанакопулос је већ најавио да ће изаћи из клуба уколико навијачи буду гласали у корист останка у елитном такмичењу. Клуб се огласио путем званичног саопштења:

„Кошаркашки клуб Панатинаикос обавештава јавност да је жалбено веће одбило захтев да се Димитрису Јанакопулосу укине једногодишња суспензија. Јасно је да нема довољно времена да се гласање организује пре утакмице с Басконијом у четвртак, али ће клуб моментално кренути у акцију. Сви навијачи биће благовремено обавештени о детаљима избора којим ће одлучити будућност клуба у овом такмичењу“.

Утакмица са Басконијом би у сваком случају требало да има историјски значај, пошто би могла да буде последња за клуб у Евролиги, или последња под вођством контроверзног бизнисмена, који је у клубу од лета 2012. године.

Подсетимо, Јанакопулос је суспензију зарадио због контроверзних порука на друштвеним мрежама, где је вређао турске навијаче, претио им и псовао их уочи Панатинаикосове утакмице са Фенербахчеом. Јанакопулос је раније неколико пута коментарисао суђење и говорио како Евролига штети клубу.

Панатинаикос је у последње 22 године освојио чак шест европских титула, чак пет под вођством Жељка Обрадовића и важи за најтрофејнији европски клуб у том периоду.

Лета 2015. године Панатинаикос је потписао десетогодишњи уговор заједно са Олимпијакосом, московским ЦСКА, Фенербахчеом, Ефесом, Олимпијом, Барселоном, Реал Мадридом, Жалгирисом, Макабијем и Басконијом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар