Navijači Panatinaikosa na referendumu: Evroliga ili ne?!

Konačna odluka vlasnika kluba Dimitrisa Janakopulosa!

Košarka 08.02.2018 | 10:30
Navijači Panatinaikosa na referendumu: Evroliga ili ne?!
Najavljeno je pre nekoliko dana, a sada je odlučeno - navijači Panatinaikosa izaći će na klupski referendum kako bi se odlučilo da li klub treba da istupi iz Evrolige ili ne!

Ovakva odluka dolazi u jeku presude prvom čoveku Zelenih Dimitrisu Janakopulosu kojom mu se zabranjuje pristup u svim dvoranama klubova koji se takmiče u Evroligi i Evrokupu na godinu dana! Janakopulos je tada pozvao sve navijače Panatinaikosa da izađu na referendum i demokratski odluče da li je klubu mesto u Evroligi ili ne, a danas je ozvaničeno da će se glasanje dogoditi.

Janakopulos je već najavio da će izaći iz kluba ukoliko navijači budu glasali u korist ostanka u elitnom takmičenju. Klub se oglasio putem zvaničnog saopštenja:

„Košarkaški klub Panatinaikos obaveštava javnost da je žalbeno veće odbilo zahtev da se Dimitrisu Janakopulosu ukine jednogodišnja suspenzija. Jasno je da nema dovoljno vremena da se glasanje organizuje pre utakmice s Baskonijom u četvrtak, ali će klub momentalno krenuti u akciju. Svi navijači biće blagovremeno obavešteni o detaljima izbora kojim će odlučiti budućnost kluba u ovom takmičenju“.

Utakmica sa Baskonijom bi u svakom slučaju trebalo da ima istorijski značaj, pošto bi mogla da bude poslednja za klub u Evroligi, ili poslednja pod vođstvom kontroverznog biznismena, koji je u klubu od leta 2012. godine.

Podsetimo, Janakopulos je suspenziju zaradio zbog kontroverznih poruka na društvenim mrežama, gde je vređao turske navijače, pretio im i psovao ih uoči Panatinaikosove utakmice sa Fenerbahčeom. Janakopulos je ranije nekoliko puta komentarisao suđenje i govorio kako Evroliga šteti klubu.

Panatinaikos je u poslednje 22 godine osvojio čak šest evropskih titula, čak pet pod vođstvom Željka Obradovića i važi za najtrofejniji evropski klub u tom periodu.

Leta 2015. godine Panatinaikos je potpisao desetogodišnji ugovor zajedno sa Olimpijakosom, moskovskim CSKA, Fenerbahčeom, Efesom, Olimpijom, Barselonom, Real Madridom, Žalgirisom, Makabijem i Baskonijom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar