Куп: Ајнтрахт и Шалке у 1/2-финалу!

Ајнтрахт у полуфиналу Купа Немачке, Јовићу 20 минута! Фудбалери Ајнтрахта пласирали су се у полуфинале Купа Немачке, пошто су у гостима победили Мајнц са 3:0.  Шалке тешко, Ајнтрахт лако до полуфинала.  У конкуренцији за Куп Немачке остала су четири бундеслигаша. . .

Фудбал 07.02.2018 | 23:21
Куп: Ајнтрахт и Шалке у 1/2-финалу!
Анте Ребић је довео Ајнтрахт у водјство у 17. минуту, на 2:0 је аутоголом повисио Александер Хак, да би коначан резултат поставио Омар Маскарељ у 62. минуту.

Лука Јовић добио је шансу у последњих двадесетак минута, када је заменио стрелца првог поготка.

Бургшталер одвео Шалке у полуфинале Купа Немачке! Фудбалери Шалкеа пласирали су се у полуфинале Купа Немачке, пошто су на свом терену победили Волфсбург са 1:0.

Једини гол на мечу, вредан пласмана у полуфинале, постигао је Гвидо Бургшталер у десетом минуту.

Фудбалери Ајнтрахта су раније данас победили Мајнц са 3:0 и такодје обезбедили пласман у полуфинале.

За пласман Ајнтрахта у полуфинале, најзаслужнији су играчи Мајнца, који су код сва три поготка правили крупне грешке.

Рене Адлер је после 106 дана поново био стартер у гостујућем тиму, али је тај повратак обележио тако што је почетнички изгубио лопту, а Анте Ребић је убацио у празну мрежу.

Александер Хак аутоголом је повисио на 2:0, у намери да избаци лопту у корнер, док је голу Омара Маскарела у 62. минуту "кумовао" гостујући играч Дени Лаца, који је буквално додао лопту Шпанцу на ивици казненог простора, а овај изашао пред голмана и мајсторски га лобовао за коначних 3:0.

Очигледно изнервиран због грешке, Лаца је у 82. минуту зарадио и директан црвени картон због оштрог старта.

У последњих петнаестак минута утакмице на "Комерцбанк Арени" заиграо је и млади српски рерпрезентативац Лука Јовић, док Мијата Гаћиновића није било ни на клупи.

Међу четири најбоље екипе у Купу Немачке јуче су се пласирали и Бајерн из Минхена и Бајер Леверкузен.

Екипама Бајерна и Бајер Леверкузена, који су се 24 сата раније пласирали у полуфинале националног купа, у среду увече прикључили су се Шалке и Ајнтрахт.

Сви заједно наћи ће се жребу заказаном за недељу у 18 часова. Бајерн је у том кругу убедљиво најуспешнији са 18 освојених купова, Шалке их у својим витринама има пет, Ајнтрахт четири, а Бајер само један.

Шалке је на "Фелтинс арени" савладао Волфсбург резултатом 1:0, док је екипа из Франкфурта нешто раније декласирала Мајнц - 3:0 (1:0).

"Краљевско плави" су решили меч већ у 10. минуту, голом Гвида Бургшталера, који је одлично истрчао контранапад, "поломио кичму" двојици дефанзиваца, а онда послао лопту у даљи угао.

Најбољу шансу за госте пропустио је Турчин Јунуз Мали у 25. минуту, када је са велике удаљености сјајно шутирао и практично матирао голмана Ралфа Фармана, али је пречка спасила Шалке.

Нападач Волфсбурга Данијел Дидави је у 89. минуту имао "зицер" за изједначење и одлазак у продужетке, али га је у ситуацији "један на један" са пет метара осујетио Фарман.

Свих 90 минута за Шалке је одиграо репрезентативац Србије Матија Настасић.

Шалке је последњи полуфиналиста Купа Немачке. Краљевско-плави из Гелзенкирхена су се прикључили Бајерну, Бајер Леверкузену и Ајнтрахт Франкфурту пошто су вечерас минималцем на свом терену елиминисали Волфзбург - 1:0.

На крцатој Фелтинс Арени у сјајној атмосфери, Шалке је успео да искористи предност домаћег терена, мада се не може рећи да је нешто посбено надиграо госте из града Фолксвагена. Питање победника је решиоГвидо Бургшталер већ у десетом минуту. Пјаца је пресекао једну лопту на својој половини, повео контру и додао до Бургшталера. Шалкеов нападач је сјајно истрчао контранапад, застао пред голом Кастелса и када је изгледало да ће додати, ипак је прецизно шутирао и погодио ударцем по земљи.

У наставку полувремена је Волфзбург био бољи ривал. Мали је сјајним волејом погодио пречку, имао је Волфзбург још неколико опасних напада и можда је заслужио вођство. И у другом делу је Волфзбург био бољи, а најбољу шансу је пропустио Дидави чији шут је Леон Горецка зауставио на гол-линији у потпуном хаосу који је владао пред голом домаћих! Будући члан Бајерна је тако ипак запушио уста навијачима и показао да им је ипак потребан до краја сезоне... 

РЕЗУЛТАТИ:

Ајнтрахт - Мајнц 3:0 (1:0)
/Ребић 17, Хак 53аг, Маскарел 62/

Шалке - Волфсбург 1:0 (1:0)
/Бургшталер 10/

одиграно у уторак:

Падерборн - Бајерн0:6 (0:3)
/Коман 19. Левандовски 25, Кимих 42, Толисо 55, Робен 86, 89/

Бајер Леверкузен - Вердер 4:2 (2:2, 1:2)
/Брант 31, 55, Белараби 111, Хаверц 118 - Крузе 4п, Јохансон 8/

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар