Kup: Ajntraht i Šalke u 1/2-finalu!

Ajntraht u polufinalu Kupa Nemačke, Joviću 20 minuta! Fudbaleri Ajntrahta plasirali su se u polufinale Kupa Nemačke, pošto su u gostima pobedili Majnc sa 3:0.  Šalke teško, Ajntraht lako do polufinala.  U konkurenciji za Kup Nemačke ostala su četiri bundesligaša. . .

Fudbal 07.02.2018 | 23:21
Kup: Ajntraht i Šalke u 1/2-finalu!
Ante Rebić je doveo Ajntraht u vodjstvo u 17. minutu, na 2:0 je autogolom povisio Aleksander Hak, da bi konačan rezultat postavio Omar Maskarelj u 62. minutu.

Luka Jović dobio je šansu u poslednjih dvadesetak minuta, kada je zamenio strelca prvog pogotka.

Burgštaler odveo Šalke u polufinale Kupa Nemačke! Fudbaleri Šalkea plasirali su se u polufinale Kupa Nemačke, pošto su na svom terenu pobedili Volfsburg sa 1:0.

Jedini gol na meču, vredan plasmana u polufinale, postigao je Gvido Burgštaler u desetom minutu.

Fudbaleri Ajntrahta su ranije danas pobedili Majnc sa 3:0 i takodje obezbedili plasman u polufinale.

Za plasman Ajntrahta u polufinale, najzaslužniji su igrači Majnca, koji su kod sva tri pogotka pravili krupne greške.

Rene Adler je posle 106 dana ponovo bio starter u gostujućem timu, ali je taj povratak obeležio tako što je početnički izgubio loptu, a Ante Rebić je ubacio u praznu mrežu.

Aleksander Hak autogolom je povisio na 2:0, u nameri da izbaci loptu u korner, dok je golu Omara Maskarela u 62. minutu "kumovao" gostujući igrač Deni Laca, koji je bukvalno dodao loptu Špancu na ivici kaznenog prostora, a ovaj izašao pred golmana i majstorski ga lobovao za konačnih 3:0.

Očigledno iznerviran zbog greške, Laca je u 82. minutu zaradio i direktan crveni karton zbog oštrog starta.

U poslednjih petnaestak minuta utakmice na "Komercbank Areni" zaigrao je i mladi srpski rerprezentativac Luka Jović, dok Mijata Gaćinovića nije bilo ni na klupi.

Među četiri najbolje ekipe u Kupu Nemačke juče su se plasirali i Bajern iz Minhena i Bajer Leverkuzen.

Ekipama Bajerna i Bajer Leverkuzena, koji su se 24 sata ranije plasirali u polufinale nacionalnog kupa, u sredu uveče priključili su se Šalke i Ajntraht.

Svi zajedno naći će se žrebu zakazanom za nedelju u 18 časova. Bajern je u tom krugu ubedljivo najuspešniji sa 18 osvojenih kupova, Šalke ih u svojim vitrinama ima pet, Ajntraht četiri, a Bajer samo jedan.

Šalke je na "Feltins areni" savladao Volfsburg rezultatom 1:0, dok je ekipa iz Frankfurta nešto ranije deklasirala Majnc - 3:0 (1:0).

"Kraljevsko plavi" su rešili meč već u 10. minutu, golom Gvida Burgštalera, koji je odlično istrčao kontranapad, "polomio kičmu" dvojici defanzivaca, a onda poslao loptu u dalji ugao.

Najbolju šansu za goste propustio je Turčin Junuz Mali u 25. minutu, kada je sa velike udaljenosti sjajno šutirao i praktično matirao golmana Ralfa Farmana, ali je prečka spasila Šalke.

Napadač Volfsburga Danijel Didavi je u 89. minutu imao "zicer" za izjednačenje i odlazak u produžetke, ali ga je u situaciji "jedan na jedan" sa pet metara osujetio Farman.

Svih 90 minuta za Šalke je odigrao reprezentativac Srbije Matija Nastasić.

Šalke je poslednji polufinalista Kupa Nemačke. Kraljevsko-plavi iz Gelzenkirhena su se priključili Bajernu, Bajer Leverkuzenu i Ajntraht Frankfurtu pošto su večeras minimalcem na svom terenu eliminisali Volfzburg - 1:0.

Na krcatoj Feltins Areni u sjajnoj atmosferi, Šalke je uspeo da iskoristi prednost domaćeg terena, mada se ne može reći da je nešto posbeno nadigrao goste iz grada Folksvagena. Pitanje pobednika je rešioGvido Burgštaler već u desetom minutu. Pjaca je presekao jednu loptu na svojoj polovini, poveo kontru i dodao do Burgštalera. Šalkeov napadač je sjajno istrčao kontranapad, zastao pred golom Kastelsa i kada je izgledalo da će dodati, ipak je precizno šutirao i pogodio udarcem po zemlji.

U nastavku poluvremena je Volfzburg bio bolji rival. Mali je sjajnim volejom pogodio prečku, imao je Volfzburg još nekoliko opasnih napada i možda je zaslužio vođstvo. I u drugom delu je Volfzburg bio bolji, a najbolju šansu je propustio Didavi čiji šut je Leon Gorecka zaustavio na gol-liniji u potpunom haosu koji je vladao pred golom domaćih! Budući član Bajerna je tako ipak zapušio usta navijačima i pokazao da im je ipak potreban do kraja sezone... 

REZULTATI:

Ajntraht - Majnc 3:0 (1:0)
/Rebić 17, Hak 53ag, Maskarel 62/

Šalke - Volfsburg 1:0 (1:0)
/Burgštaler 10/

odigrano u utorak:

Paderborn - Bajern0:6 (0:3)
/Koman 19. Levandovski 25, Kimih 42, Toliso 55, Roben 86, 89/

Bajer Leverkuzen - Verder 4:2 (2:2, 1:2)
/Brant 31, 55, Belarabi 111, Haverc 118 - Kruze 4p, Johanson 8/

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar