ФА Куп: Резерве Тотенхема одрадиле посао!

Фудбалери Тотенхема Тотенхема пласирали су се у осмину финала ФА купа пошто су савлладали Њупорт резултатом 2:0 (2:0).  "Певци" рутински добили поновљени меч ФА купа и у осмини финала иду на трећелигаша Рочдејл.  Њупорт се није обрукао на Вемблију! Али, Тотенхем иде даље.  Ламела нашао пут до мреже после скоро годину дана.

Фудбал 07.02.2018 | 23:14
ФА Куп: Резерве Тотенхема одрадиле посао!
Први сусрет завршен је нерешеним резултатом 1:1, а екипа Маурисија Поћетина је у комбинованом саставу прошла даље

Тотенхем је у првом полувремену решио питање победника. Батлер је аутоголом донео предност противнику, да би у 34. минуту Ламела дуплирао предност.

У наставку меча, Љоренте је имао две приике, а у финишу меча гости нису искористили стопостонтну шансу да смање резултат.

Тотенхем ће наредног викенда у осмини финала гостовати још једном нижелигашу, Рочдејлу.

Менаџер Маурисио Покетино одмарао је више од пола прве поставе за суботу и градски дерби са Арсеналом, али и тим који је извео на терен "Вемблија" био је довољно јак за Њупорт.

Члан четврте енглеске лиге је 27. јануара као домаћин био на осам минута од сензације, али је Хари Кејн изједначио на 1:1 и изборио нови меч четвртог кола.

У среду увече није било ни трунке неизвесности, иако нису играли Кејн, Лорис, Трипије и Дајер, док су Кристијан Ериксен и Деле Али ушли са клупе у финишу.

Тотенхем - Њупорт 2:0 (2:0), аутоголом Батлера у 26. минуту, после шута Мусе Сисока и поготком Ерика Ламеле у 34. минуту, његовим првим још од септембра 2016.

У другом полувремену је по шансама требало да "падну" још најмање три поготка, али можда је и боље за Покетина што његови изабраници нису "потрошили срећу" пред много важнији меч.

Тотенхем иде у осмину финала ФА купа, али фудбалери Њупорта могу да буду поносни јер се нису обрукали на Вемблију - 2:0 (2:0).

Другачији исход није се ни очекивао, али осредњи четвртолигаш је у двомечу са далеко јачим тимом показао зубе, није се уплашио и одмах показао белу заставицу, због чега ће са велелепног стадиона понети најлепше успомене. 

Могао је, истина, коначни исход да буде и потпуно другачији да су фудбалери Тотенхема били мало концентрисанији, могао је и нападач Њупорта Падриг Амонд да се прослави у самом финишу утакмице, али можда је овакав исход и најреалнији. Тотенхем је са мешовитим снагама потпуно заслужено оверио сигурну победу, а Њупорт је добио нешто што ће памтити дуго. Велики реми у првој и сасвим коректно издање у поновљеној утакмици.

Тотенхему је био довољан само један рутински налет у шест минута како би на колена оборио нижеразредног противника. Све је почело у 26. минуту после опасне акције домаћина и доброг центаршута Мохамеда Сисока с десног бока. Уместо до Фернанда Љорентеа, лопту је иза леђа Џоа Деја послао његов леви бек Ден Батлер.

Нису стигли гости да се опораве како ваља, а на семафору је већ стајало - 2:0. Овог пута Тотенхем је изградио напад из уџбеника, да би Ерик Ламела после готово једне године нашао пут до мреже после лукавог финиша.

Тотенхем је у наставку утакмице константно нападао, гол је практично све време висио у ваздуху, а највећу шансу пропустио је Деле Али када је погодио пречку у 82. минуту. Пре њега се прописно испромашивао и Љоренте. 

Парови осмине финала ФА купа:

Шефилд веднздеј - Свонси
ВБА - Саутемптон
Челси - Хал
Лестер - Шефилд јунајтед
Хадерсфилд - Манчестер јунајтед
Рочдејл - Тотенхем
Брајтон - Ковентри
Виган - Манчестер сити

Утакмице су на програму од петка 16. до понедељка 19. фебруара.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар