FA Kup: Rezerve Totenhema odradile posao!

Fudbaleri Totenhema Totenhema plasirali su se u osminu finala FA kupa pošto su savlladali Njuport rezultatom 2:0 (2:0).  "Pevci" rutinski dobili ponovljeni meč FA kupa i u osmini finala idu na trećeligaša Ročdejl.  Njuport se nije obrukao na Vembliju! Ali, Totenhem ide dalje.  Lamela našao put do mreže posle skoro godinu dana.

Fudbal 07.02.2018 | 23:14
FA Kup: Rezerve Totenhema odradile posao!
Prvi susret završen je nerešenim rezultatom 1:1, a ekipa Maurisija Poćetina je u kombinovanom sastavu prošla dalje

Totenhem je u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika. Batler je autogolom doneo prednost protivniku, da bi u 34. minutu Lamela duplirao prednost.

U nastavku meča, Ljorente je imao dve priike, a u finišu meča gosti nisu iskoristili stopostontnu šansu da smanje rezultat.

Totenhem će narednog vikenda u osmini finala gostovati još jednom niželigašu, Ročdejlu.

Menadžer Maurisio Poketino odmarao je više od pola prve postave za subotu i gradski derbi sa Arsenalom, ali i tim koji je izveo na teren "Vemblija" bio je dovoljno jak za Njuport.

Član četvrte engleske lige je 27. januara kao domaćin bio na osam minuta od senzacije, ali je Hari Kejn izjednačio na 1:1 i izborio novi meč četvrtog kola.

U sredu uveče nije bilo ni trunke neizvesnosti, iako nisu igrali Kejn, Loris, Tripije i Dajer, dok su Kristijan Eriksen i Dele Ali ušli sa klupe u finišu.

Totenhem - Njuport 2:0 (2:0), autogolom Batlera u 26. minutu, posle šuta Muse Sisoka i pogotkom Erika Lamele u 34. minutu, njegovim prvim još od septembra 2016.

U drugom poluvremenu je po šansama trebalo da "padnu" još najmanje tri pogotka, ali možda je i bolje za Poketina što njegovi izabranici nisu "potrošili sreću" pred mnogo važniji meč.

Totenhem ide u osminu finala FA kupa, ali fudbaleri Njuporta mogu da budu ponosni jer se nisu obrukali na Vembliju - 2:0 (2:0).

Drugačiji ishod nije se ni očekivao, ali osrednji četvrtoligaš je u dvomeču sa daleko jačim timom pokazao zube, nije se uplašio i odmah pokazao belu zastavicu, zbog čega će sa velelepnog stadiona poneti najlepše uspomene. 

Mogao je, istina, konačni ishod da bude i potpuno drugačiji da su fudbaleri Totenhema bili malo koncentrisaniji, mogao je i napadač Njuporta Padrig Amond da se proslavi u samom finišu utakmice, ali možda je ovakav ishod i najrealniji. Totenhem je sa mešovitim snagama potpuno zasluženo overio sigurnu pobedu, a Njuport je dobio nešto što će pamtiti dugo. Veliki remi u prvoj i sasvim korektno izdanje u ponovljenoj utakmici.

Totenhemu je bio dovoljan samo jedan rutinski nalet u šest minuta kako bi na kolena oborio nižerazrednog protivnika. Sve je počelo u 26. minutu posle opasne akcije domaćina i dobrog centaršuta Mohameda Sisoka s desnog boka. Umesto do Fernanda Ljorentea, loptu je iza leđa Džoa Deja poslao njegov levi bek Den Batler.

Nisu stigli gosti da se oporave kako valja, a na semaforu je već stajalo - 2:0. Ovog puta Totenhem je izgradio napad iz udžbenika, da bi Erik Lamela posle gotovo jedne godine našao put do mreže posle lukavog finiša.

Totenhem je u nastavku utakmice konstantno napadao, gol je praktično sve vreme visio u vazduhu, a najveću šansu propustio je Dele Ali kada je pogodio prečku u 82. minutu. Pre njega se propisno ispromašivao i Ljorente. 

Parovi osmine finala FA kupa:

Šefild vednzdej - Svonsi
VBA - Sautempton
Čelsi - Hal
Lester - Šefild junajted
Hadersfild - Mančester junajted
Ročdejl - Totenhem
Brajton - Koventri
Vigan - Mančester siti

Utakmice su na programu od petka 16. do ponedeljka 19. februara.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar