Гореће Истанбул, Фенер обезбедио полуфинале са Бешикташем!

Сјајна увертира за дерби, сан о дуплој круни живи!

Фудбал 08.02.2018 | 08:45
Гореће Истанбул, Фенер обезбедио полуфинале са Бешикташем!
Фенербахче је обезбедио пласман у полуфинале националног купа и заказао ватрени двомеч са љутим ривалом Бешикташем у борби за финале. Фенер је вечерас у реванш мечу четвртфинала по други пут савладао друголигаша Гиресун идентичним резултатом 2:1. И направио сјајну увертиру за дерби следећег викенда против Басакшехира...

Аутсајдер из друголигашког каравана се није обрукао у два меча против Фенера. Чак је данас и запретио да може до изненађења пошто је повео голом Дијалибе после контранпада у 13. минуту и дошао у ситуацију да му треба још један гол за пролаз.

Ипак, Фенер је врло брзо вратио ставри на своје место. Прво је Каракоч у 18. минуту изједначио псоле одбитка, да би Шаешуе у 37. минуту постигао прелеп гол пласирком у даљи угао са 20 метара. И то је било то...

Фенер је на овај начин остао у трци за један трофеј у Турској. Да ли ће и за други, видећемо наредног викенда када гостује лидеру Басакшехиру у последњем покушају да се врати у трку за титулу и потпуно закува обрачун у којем су још Галатасарај и Бешикташ.

У другом полуфиналу националног купа ће се састати Ахисар који је елиминисао Кајзери и бољи из двомеча Галатасарај - Коња.  

ТУРСКА, КУП - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Уторак
Генчлербирлиги - Бешикташ 0:1 (0:1)  (ПРВИ МЕЧ 1:3)
/Пектемек 25/

Среда
Кајзери - Акхисар 2:2 (1:1)  (ПРВИ МЕЧ 0:1)
/Кравец 36, Ђан 90+2пен - Ајдогду 25, Атасевен 69/

Фенербахче - Гиресун 2:1 (2:1)  (ПРВИ МЕЧ 2:1)
/Каракоџ 18, Шаешуе 37 - Дијалиба 13/

Четвртак
18.30: Галатасарај - Коња - (ПРВИ МЕЧ 2:2)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар