Goreće Istanbul, Fener obezbedio polufinale sa Bešiktašem!

Sjajna uvertira za derbi, san o duploj kruni živi!

Fudbal 08.02.2018 | 08:45
Goreće Istanbul, Fener obezbedio polufinale sa Bešiktašem!
Fenerbahče je obezbedio plasman u polufinale nacionalnog kupa i zakazao vatreni dvomeč sa ljutim rivalom Bešiktašem u borbi za finale. Fener je večeras u revanš meču četvrtfinala po drugi put savladao drugoligaša Giresun identičnim rezultatom 2:1. I napravio sjajnu uvertiru za derbi sledećeg vikenda protiv Basakšehira...

Autsajder iz drugoligaškog karavana se nije obrukao u dva meča protiv Fenera. Čak je danas i zapretio da može do iznenađenja pošto je poveo golom Dijalibe posle kontranpada u 13. minutu i došao u situaciju da mu treba još jedan gol za prolaz.

Ipak, Fener je vrlo brzo vratio stavri na svoje mesto. Prvo je Karakoč u 18. minutu izjednačio psole odbitka, da bi Šaešue u 37. minutu postigao prelep gol plasirkom u dalji ugao sa 20 metara. I to je bilo to...

Fener je na ovaj način ostao u trci za jedan trofej u Turskoj. Da li će i za drugi, videćemo narednog vikenda kada gostuje lideru Basakšehiru u poslednjem pokušaju da se vrati u trku za titulu i potpuno zakuva obračun u kojem su još Galatasaraj i Bešiktaš.

U drugom polufinalu nacionalnog kupa će se sastati Ahisar koji je eliminisao Kajzeri i bolji iz dvomeča Galatasaraj - Konja.  

TURSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Genčlerbirligi - Bešiktaš 0:1 (0:1)  (PRVI MEČ 1:3)
/Pektemek 25/

Sreda
Kajzeri - Akhisar 2:2 (1:1)  (PRVI MEČ 0:1)
/Kravec 36, Đan 90+2pen - Ajdogdu 25, Ataseven 69/

Fenerbahče - Giresun 2:1 (2:1)  (PRVI MEČ 2:1)
/Karakodž 18, Šaešue 37 - Dijaliba 13/

Četvrtak
18.30: Galatasaraj - Konja - (PRVI MEČ 2:2)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar