Погодак каквих је све мање у Партизану!

Партије Најџела Вилијамса Госа представљају једну од ретких позитивних ствари у турбулентној сезони црно-белих.

Кошарка 08.02.2018 | 23:07
Погодак каквих је све мање у Партизану!
Пола сезоне је већ прошло, а Партизан је шансе за пласман у плеј-оф Јадранске лиге свео на теорију и то танку. Ни у Еврокупу се црно-бели нису прославили, такмичење су завршили у првој фази, али има и неколико позитивних ствари које на неки начин представљају светло на крају тунела. Једна од њих, а можда и главна, је Најџел Вилијамс Гос. Американац је у сваком смислу мотор екипе, просечно на терену проводи више од 30 минута и то свакако представља потпуно другачије искуство за њега јер јер први пут закорачио у европску кошарку.

Оно што је добро за црно-беле је што од њега на овај или онај начин могу да имају корист. Ради се о играчу који има уговор на две године што значи да би на лето могао да оде уз обештећење ако се појави нека адекватна понуда. Дакле, Партизан би свакако остварио одређени финансијски бенефит у тој варијанти и некако делује да је та опција ближа. Пре свега због чињенице да је Партизану потребан новац, али и зато што се и ранијих година ретко који страни кошаркаш задржавао дуже од годину дана. Опет, постоји и варијанта да амерички плејмејкер остане до краја уговора и то би у такмичарско - спортском смислу билу корисно по београдски клуб. А притом би иза себе имао драгоцену годину искуства играња у Јадранској лиги и Еврокупу.

Американац за сада, међутим, уопште не жели да се бави овом темом.

“Фокусиран сам на оно што се сада дешава, да будем спреман за следећу утакмицу. О томе шта даље, размишљаћу кад дође време за то”, рекао је Вилијамс Гос за Спортски журнал.

Ако је судити по изјавама председника Партизана Остоје Мијаиловића, у клуб су у претходном периоду већ стизале одређене понуде за бившег студента универзитета Гонзага, али су црно-бели одбили да их разматрају, поготово након што су претходно већ продали једног америчког бека, Патрика Милера. А Вилијамс Госова статистика ове сезоне заиста је добра - просечно по утакмици бележи 16,5 поена и 6,9 асистенција и заиста се углавном веома добро разуме са остатком екипе што често може да буде проблем код Американаца који први пут дођу да играју у Европи.

По индексу корисности је на петом месту у регионалном такмичењу, мада је практично трећи јер су двојица играча већ променила клубове и више не играју на Јадрану - Дорел Рајт и Патрик Милер. Дакле, испред Партизановог плеја су у тој статистичкој категорији само Лука Жорић и Урош Луковић.

Извесно Партизаново неиграње у плеј-офу Јадрана није “убило” мотивацију Вилијамс Госу за наставак сезоне, јер су још два трофеја у игри.

“Наравно да можемо да освојимо трофеј. Уколико играмо нашу најбољу кошарку, можемо да се носимо са свима, па и да победимо свакога. Само је потребно да напредујемо сваког дана, да одемо у Ниш са мислима подешеним на то да можемо да освојимо трофеј”, резонује Американац.
Како год да се заврши ова још једна чудна и турбулентна сезона црно-белих, јасно је да је долазакВилијамс Госа био пун погодак, а таквих није баш било много у Хумској последњих година.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар