Pogodak kakvih je sve manje u Partizanu!

Partije Najdžela Vilijamsa Gosa predstavljaju jednu od retkih pozitivnih stvari u turbulentnoj sezoni crno-belih.

Košarka 08.02.2018 | 23:07
Pogodak kakvih je sve manje u Partizanu!
Pola sezone je već prošlo, a Partizan je šanse za plasman u plej-of Jadranske lige sveo na teoriju i to tanku. Ni u Evrokupu se crno-beli nisu proslavili, takmičenje su završili u prvoj fazi, ali ima i nekoliko pozitivnih stvari koje na neki način predstavljaju svetlo na kraju tunela. Jedna od njih, a možda i glavna, je Najdžel Vilijams Gos. Amerikanac je u svakom smislu motor ekipe, prosečno na terenu provodi više od 30 minuta i to svakako predstavlja potpuno drugačije iskustvo za njega jer jer prvi put zakoračio u evropsku košarku.

Ono što je dobro za crno-bele je što od njega na ovaj ili onaj način mogu da imaju korist. Radi se o igraču koji ima ugovor na dve godine što znači da bi na leto mogao da ode uz obeštećenje ako se pojavi neka adekvatna ponuda. Dakle, Partizan bi svakako ostvario određeni finansijski benefit u toj varijanti i nekako deluje da je ta opcija bliža. Pre svega zbog činjenice da je Partizanu potreban novac, ali i zato što se i ranijih godina retko koji strani košarkaš zadržavao duže od godinu dana. Opet, postoji i varijanta da američki plejmejker ostane do kraja ugovora i to bi u takmičarsko - sportskom smislu bilu korisno po beogradski klub. A pritom bi iza sebe imao dragocenu godinu iskustva igranja u Jadranskoj ligi i Evrokupu.

Amerikanac za sada, međutim, uopšte ne želi da se bavi ovom temom.

“Fokusiran sam na ono što se sada dešava, da budem spreman za sledeću utakmicu. O tome šta dalje, razmišljaću kad dođe vreme za to”, rekao je Vilijams Gos za Sportski žurnal.

Ako je suditi po izjavama predsednika Partizana Ostoje Mijailovića, u klub su u prethodnom periodu već stizale određene ponude za bivšeg studenta univerziteta Gonzaga, ali su crno-beli odbili da ih razmatraju, pogotovo nakon što su prethodno već prodali jednog američkog beka, Patrika Milera. A Vilijams Gosova statistika ove sezone zaista je dobra - prosečno po utakmici beleži 16,5 poena i 6,9 asistencija i zaista se uglavnom veoma dobro razume sa ostatkom ekipe što često može da bude problem kod Amerikanaca koji prvi put dođu da igraju u Evropi.

Po indeksu korisnosti je na petom mestu u regionalnom takmičenju, mada je praktično treći jer su dvojica igrača već promenila klubove i više ne igraju na Jadranu - Dorel Rajt i Patrik Miler. Dakle, ispred Partizanovog pleja su u toj statističkoj kategoriji samo Luka Žorić i Uroš Luković.

Izvesno Partizanovo neigranje u plej-ofu Jadrana nije “ubilo” motivaciju Vilijams Gosu za nastavak sezone, jer su još dva trofeja u igri.

“Naravno da možemo da osvojimo trofej. Ukoliko igramo našu najbolju košarku, možemo da se nosimo sa svima, pa i da pobedimo svakoga. Samo je potrebno da napredujemo svakog dana, da odemo u Niš sa mislima podešenim na to da možemo da osvojimo trofej”, rezonuje Amerikanac.
Kako god da se završi ova još jedna čudna i turbulentna sezona crno-belih, jasno je da je dolazakVilijams Gosa bio pun pogodak, a takvih nije baš bilo mnogo u Humskoj poslednjih godina.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar