Филм о легенди: Документарац "Џајић"...

У Југословенској кинотеци у Београду 12. фебруара биће приказан филм новинара Сабахудина Топалбећиревића "о фудбалеру, директору, председнику и затворенику Драгану Џајићу"

Фудбал 10.02.2018 | 20:00
Филм о легенди: Документарац "Џајић"...
Емотивна прича о једном од најбољих југословенских фудбалера свих времена, Драгану Џајићу, његовим почецима, успесима и тешким животним искушењима екранизована је у документарном филму "Џајић - Стазама шампиона", који ће премијерно бити приказан у Југословенској кинотеци у Београду, 12. фебруара у 20 часова.

Аутор филма, новинар Сабахудин Топалбећиревић, у продукцији Ал Јазеера Балканс, направио је причу о дечаку са Уба, легенди Црвене звезде, освајачу титуле првака Европе и света, која никога неће оставити равнодушним.

То је филм о фудбалеру, техничком директору, председнику и затворенику, у којима је Џајић открио и детаље о којима раније није говорио.

На 6. Међународном фестивалу спортског филма Златибор, Сабахудин Топалбећиревић добио је награду за најбољи филм о спортској легенди, а Ал Јазеера Балканс за продукцију, уз образложење да је "храбро зачепркао и по 'другој страни медаље' и донео аутентичну болну причу о страдању великог аса у ковитлацу интереса виновника новокомпонованог друштва".

Аутор је један је од најпознатијих новинара и коментатора у Босни и Херцеговини и региону, који је извештавао с најважнијих спортских манифестација из целог света, а аутор је и бројних документарних филмова о спортским личностима и догађајима, између осталих награђиваног филма"Наша бразилска прича", који говори о стварању фудбалске репрезентације БиХ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар