Film o legendi: Dokumentarac "Džajić"...

U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu 12. februara biće prikazan film novinara Sabahudina Topalbećirevića "o fudbaleru, direktoru, predsedniku i zatvoreniku Draganu Džajiću"

Fudbal 10.02.2018 | 20:00
Film o legendi: Dokumentarac "Džajić"...
Emotivna priča o jednom od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena, Draganu Džajiću, njegovim počecima, uspesima i teškim životnim iskušenjima ekranizovana je u dokumentarnom filmu "Džajić - Stazama šampiona", koji će premijerno biti prikazan u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, 12. februara u 20 časova.

Autor filma, novinar Sabahudin Topalbećirević, u produkciji Al Jazeera Balkans, napravio je priču o dečaku sa Uba, legendi Crvene zvezde, osvajaču titule prvaka Evrope i sveta, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

To je film o fudbaleru, tehničkom direktoru, predsedniku i zatvoreniku, u kojima je Džajić otkrio i detalje o kojima ranije nije govorio.

Na 6. Međunarodnom festivalu sportskog filma Zlatibor, Sabahudin Topalbećirević dobio je nagradu za najbolji film o sportskoj legendi, a Al Jazeera Balkans za produkciju, uz obrazloženje da je "hrabro začeprkao i po 'drugoj strani medalje' i doneo autentičnu bolnu priču o stradanju velikog asa u kovitlacu interesa vinovnika novokomponovanog društva".

Autor je jedan je od najpoznatijih novinara i komentatora u Bosni i Hercegovini i regionu, koji je izveštavao s najvažnijih sportskih manifestacija iz celog sveta, a autor je i brojnih dokumentarnih filmova o sportskim ličnostima i događajima, između ostalih nagrađivanog filma"Naša brazilska priča", koji govori o stvaranju fudbalske reprezentacije BiH.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar