Божинов положио: Потписао за Ријеку!

Валери Божинов нови је фудбалер хрватског шампиона. "Оставићу срце на терену!", обећава Бугарин, цитирајући слоган навијача Ријеке.

Фудбал 07.02.2018 | 19:45
Божинов положио: Потписао за Ријеку!
Рекордер!

Бугарски фудбалер Валери Божинов играће за 13. клуб у својој каријери!

Некадашњи нападач Патизана, али и Јувентуса, Фиорентине, Парме, Манчестер ситија, лисабонског Спортинга... потписао је шестомјесечни уговор са Ријеком, уз опцију продужетка сарадње на још 2 године.

"Хвала Ријеци што ми је пружила руку и дала прилику да уживам у фудбалу. Хвала предсједнику Мишковићу и свима у клубу, тренеру Матјажу Кеку. Хвала свима, пресрећан сам и веома сам задовољан. Оставићу срце на терену и да ове године освојимо барем један трофеј. Нека то буде барем Куп с обзиром на то да ће првенство бити велики изазов. Ипак је ово Ријека и морамо се борити до краја у свакој утакмици и урадимо све да освојимо барем једну титулу", рекао је Божинов за сајт Ријеке након потписивања уговора.

Цитирајући слоган навијача Ријеке: "Крепат, ма не молат!", Божинов је поручио:

"И ја ћу исто прије крепат, него молат и оставићу срце на терену. Чуо сам све најбоље о навијачима и Армади, да навијају од првог до задњег тренутка и наша је обавеза да дамо све од себе".

Бугарин је прије неколико седмица дошао у Ријеку на пробу, а потом је био стављен на физичке тестове. Иако још није у потпуној форми, у Ријеци су проценили да им је тако искусан нападач неопходан и да у њему "још има барута".

"Изузетно сам мотивисан, да није тако не бих био овдје. Упознао сам саиграче, прилагођавање је брже због језика. Ријека и Опатија су чудесни. Засад сам у хотелу 'Амбасадор', чекам расплет и тражим стан", изјавио је Божинов јуче за ријечки "Нови лист".

Божинов је послије Партизана отишао у Кину, где се није дуго задржао (рекао је да му не прија живот на далеком истоку), па се вратио у Европу и кратко је био у Лозани. У Партизан је стигао јуна 2015. године, одиграо је 87 утакмица и постигао 34 гола.

Директор Ријеке Срећко Јуричић недавно се похвално изразио о Божинову:

"Имали смо смо жељу да га доведемо и сада тренира са нама. Сигурно је да није спреман како би он и ми жељели с обзиром на то да једно време није играо. Купујемо вријеме. Играча не можеш да доведеш у форму са неколико тренинга. Јасна је његова наглашена жеља да опет заигра барем приближно некадашњим славним временима, а нама је потребан као рјешење у нападу. Тренер Матјаж Кек најбоље зна његову тренутну дијагнозу, колико му треба времена да би био - Божинов. Кек најбоље зна колико му може користити, у којем раздобљу може ухватити форму да је спреман за наступ. Он ради, сви заједно купујемо вријеме. Божинов би могао бити дијамантска игла нове Кекове Ријеке. Могао би...", рекао је Јуричић.

Божинов ће, дакле, направити својеврсни рекорд, јер му је Ријека 13. клуб у играчкој каријери - Леће, Фиорентина, Јувентус, Манчестер сити, Парма, Спортинг Лисабон, Верона, Вићенца, Левски, Тернана, Партизан, кинески клуб Мејжоу Ксака и Лозана.

Играо је, за сада, у седам разлитичих земаља (Италија, Енглеска, Португал, Бугарска, Србија, Кина и Швајцарска), а Хрватска ће му бити осма! 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар