Božinov položio: Potpisao za Rijeku!

Valeri Božinov novi je fudbaler hrvatskog šampiona. "Ostaviću srce na terenu!", obećava Bugarin, citirajući slogan navijača Rijeke.

Fudbal 07.02.2018 | 19:45
Božinov položio: Potpisao za Rijeku!
Rekorder!

Bugarski fudbaler Valeri Božinov igraće za 13. klub u svojoj karijeri!

Nekadašnji napadač Patizana, ali i Juventusa, Fiorentine, Parme, Mančester sitija, lisabonskog Sportinga... potpisao je šestomjesečni ugovor sa Rijekom, uz opciju produžetka saradnje na još 2 godine.

"Hvala Rijeci što mi je pružila ruku i dala priliku da uživam u fudbalu. Hvala predsjedniku Miškoviću i svima u klubu, treneru Matjažu Keku. Hvala svima, presrećan sam i veoma sam zadovoljan. Ostaviću srce na terenu i da ove godine osvojimo barem jedan trofej. Neka to bude barem Kup s obzirom na to da će prvenstvo biti veliki izazov. Ipak je ovo Rijeka i moramo se boriti do kraja u svakoj utakmici i uradimo sve da osvojimo barem jednu titulu", rekao je Božinov za sajt Rijeke nakon potpisivanja ugovora.

Citirajući slogan navijača Rijeke: "Krepat, ma ne molat!", Božinov je poručio:

"I ja ću isto prije krepat, nego molat i ostaviću srce na terenu. Čuo sam sve najbolje o navijačima i Armadi, da navijaju od prvog do zadnjeg trenutka i naša je obaveza da damo sve od sebe".

Bugarin je prije nekoliko sedmica došao u Rijeku na probu, a potom je bio stavljen na fizičke testove. Iako još nije u potpunoj formi, u Rijeci su procenili da im je tako iskusan napadač neophodan i da u njemu "još ima baruta".

"Izuzetno sam motivisan, da nije tako ne bih bio ovdje. Upoznao sam saigrače, prilagođavanje je brže zbog jezika. Rijeka i Opatija su čudesni. Zasad sam u hotelu 'Ambasador', čekam rasplet i tražim stan", izjavio je Božinov juče za riječki "Novi list".

Božinov je poslije Partizana otišao u Kinu, gde se nije dugo zadržao (rekao je da mu ne prija život na dalekom istoku), pa se vratio u Evropu i kratko je bio u Lozani. U Partizan je stigao juna 2015. godine, odigrao je 87 utakmica i postigao 34 gola.

Direktor Rijeke Srećko Juričić nedavno se pohvalno izrazio o Božinovu:

"Imali smo smo želju da ga dovedemo i sada trenira sa nama. Sigurno je da nije spreman kako bi on i mi željeli s obzirom na to da jedno vreme nije igrao. Kupujemo vrijeme. Igrača ne možeš da dovedeš u formu sa nekoliko treninga. Jasna je njegova naglašena želja da opet zaigra barem približno nekadašnjim slavnim vremenima, a nama je potreban kao rješenje u napadu. Trener Matjaž Kek najbolje zna njegovu trenutnu dijagnozu, koliko mu treba vremena da bi bio - Božinov. Kek najbolje zna koliko mu može koristiti, u kojem razdoblju može uhvatiti formu da je spreman za nastup. On radi, svi zajedno kupujemo vrijeme. Božinov bi mogao biti dijamantska igla nove Kekove Rijeke. Mogao bi...", rekao je Juričić.

Božinov će, dakle, napraviti svojevrsni rekord, jer mu je Rijeka 13. klub u igračkoj karijeri - Leće, Fiorentina, Juventus, Mančester siti, Parma, Sporting Lisabon, Verona, Vićenca, Levski, Ternana, Partizan, kineski klub Mejžou Ksaka i Lozana.

Igrao je, za sada, u sedam razlitičih zemalja (Italija, Engleska, Portugal, Bugarska, Srbija, Kina i Švajcarska), a Hrvatska će mu biti osma! 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar