Левандовски: Хало, Реал Мадрид?

Најбољи стрелац Бајерна Роберт Левандовски жели да на лето постане нови фудбалер Реала.  Трећа срећа? Агент пољског голгетера поново преговара у Мадриду.

Фудбал 09.02.2018 | 09:00
Левандовски: Хало, Реал Мадрид?
Пољак је наводно преко менаџера је ступио у контакт са мадридским клубом, преноси шпанска Марка.

Како се наводи, Левандовски после четири године у Бајерну жели да напусти Минхен, а најављене промена у Реалу и највероватнији одлазак Карима Бенземе иду му у прилог.

Сезари Кучарски, менаџер фудбалера који је већ два пута био близу преласка у Мадрид, у добрим је односима са Реалом, али би уговор који истиче тек на лето 2021. године могао да буде озбиљна препрека да се постигне договор.

Левандовски је каријеру почео у пољској Делти, а играо је још за други тим Легије, Жниц, Лех и Борусију из Дортмунда.

Својевремено се писало да је могао да дође у Црвену звезду, из Пољске. За репрезентацију Пољске одиграо је 91 утакмицу и постигао 51 гол.

Роберт Левандовски је стара жеља Реала из Мадрида. Пољак је одувек био фудбалер о којем се причало у престоници Шпаније, али никада се није догодио идеални сценарио и трансфер из снова на "Сантијаго Бернабеу". Ипак, Левандовски и његови заступници не одустају од намере да голгетер Бајерна обуче бели дрес и најављују нову офанзиву за наредно лето. Притом, Марка подсећа и да и Реал и даље сања ЛеванГОЛског.  

Познати мадридски дневник пише данас да пољски голгетер верује да је дошло време да се окуша у највећем клубу на свету, али и да је свестан да то неће ићи тако лако поред Бајерна. Иако су две од укупно три стране спремне за пеговоре, минхенски клуб је неизоставни фактор и толико моћан да инсистира на останку фудбалера без обзира на његове жеље, што је генерални менаџер Румениге пре неколико дана сам објаснио изјавом "како би Обамејану само рекао да има уговор до 2021. и да мора да га поштује". 

Карта на коју игра Левандовски је податак да је агент пољског нападача Сезари Кучарски стари пријатељ руководства Реала. Он редовно посећује Мадрид и предлаже свог клијента, који осећа да је у Минхену достигао врхунац каријере и да му је потребан нови изазов. У 29. години голгетер Бавараца сматра да има још мало шанси да се дочепа трофеја Лиге шампиона и учиниће све да на лето промени средину.

Марка подсећа и да је Левандовски два пута безуспешно преговарао са Реалом, али да једноставно није било право време. Сада су се, пише овај лист, ствари промениле, постоји обострана потреба за сарадњом, посебно у јеку Бенземине неефикасности, и треба још само издејствовати дозволу Бајерна што неће бити лако јер ће Баварци инсистирати на поштовању уговора који важи до јуна 2021. године. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар