Levandovski: Halo, Real Madrid?

Najbolji strelac Bajerna Robert Levandovski želi da na leto postane novi fudbaler Reala.  Treća sreća? Agent poljskog golgetera ponovo pregovara u Madridu.

Fudbal 09.02.2018 | 09:00
Levandovski: Halo, Real Madrid?
Poljak je navodno preko menadžera je stupio u kontakt sa madridskim klubom, prenosi španska Marka.

Kako se navodi, Levandovski posle četiri godine u Bajernu želi da napusti Minhen, a najavljene promena u Realu i najverovatniji odlazak Karima Benzeme idu mu u prilog.

Sezari Kučarski, menadžer fudbalera koji je već dva puta bio blizu prelaska u Madrid, u dobrim je odnosima sa Realom, ali bi ugovor koji ističe tek na leto 2021. godine mogao da bude ozbiljna prepreka da se postigne dogovor.

Levandovski je karijeru počeo u poljskoj Delti, a igrao je još za drugi tim Legije, Žnic, Leh i Borusiju iz Dortmunda.

Svojevremeno se pisalo da je mogao da dođe u Crvenu zvezdu, iz Poljske. Za reprezentaciju Poljske odigrao je 91 utakmicu i postigao 51 gol.

Robert Levandovski je stara želja Reala iz Madrida. Poljak je oduvek bio fudbaler o kojem se pričalo u prestonici Španije, ali nikada se nije dogodio idealni scenario i transfer iz snova na "Santijago Bernabeu". Ipak, Levandovski i njegovi zastupnici ne odustaju od namere da golgeter Bajerna obuče beli dres i najavljuju novu ofanzivu za naredno leto. Pritom, Marka podseća i da i Real i dalje sanja LevanGOLskog.  

Poznati madridski dnevnik piše danas da poljski golgeter veruje da je došlo vreme da se okuša u najvećem klubu na svetu, ali i da je svestan da to neće ići tako lako pored Bajerna. Iako su dve od ukupno tri strane spremne za pegovore, minhenski klub je neizostavni faktor i toliko moćan da insistira na ostanku fudbalera bez obzira na njegove želje, što je generalni menadžer Rumenige pre nekoliko dana sam objasnio izjavom "kako bi Obamejanu samo rekao da ima ugovor do 2021. i da mora da ga poštuje". 

Karta na koju igra Levandovski je podatak da je agent poljskog napadača Sezari Kučarski stari prijatelj rukovodstva Reala. On redovno posećuje Madrid i predlaže svog klijenta, koji oseća da je u Minhenu dostigao vrhunac karijere i da mu je potreban novi izazov. U 29. godini golgeter Bavaraca smatra da ima još malo šansi da se dočepa trofeja Lige šampiona i učiniće sve da na leto promeni sredinu.

Marka podseća i da je Levandovski dva puta bezuspešno pregovarao sa Realom, ali da jednostavno nije bilo pravo vreme. Sada su se, piše ovaj list, stvari promenile, postoji obostrana potreba za saradnjom, posebno u jeku Benzemine neefikasnosti, i treba još samo izdejstvovati dozvolu Bajerna što neće biti lako jer će Bavarci insistirati na poštovanju ugovora koji važi do juna 2021. godine. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar