Интервју - Вулићевић: Нико нам није поклонио прољеће у Европи!

Капитен Партизана Мирослав Вулићевић сматра да је Викторија Плзењ благи фаворит у предстојећем двомечу, али да то не значи да црно-бели немају шансе.  Вулићевић: Можда будем тренер! Капитен Партизана Мирослав Вулићевић о земљацима из Лепосавића и будућим плановима. . .

Фудбал 08.02.2018 | 22:30
Интервју - Вулићевић: Нико нам није поклонио прољеће у Европи!
Српски шампион ће дочекати чешки клуб 15. фебруара у првом мечу 1/16 финала Лиге Европе, а реванш је седам дана касније у Плзењу.

''Можемо рећи да су они благи фаворити, али нама нико није поклонио пролеће у Европи. Идемо сад да подигнемо лествицу. Очекујемо пун стадион, наши навијачи праве феноменалну атмосферу и позивам их да и овог пута буду наш 12. играч'', рекао јеВулићевић.

Црно-бели су на припремама на Кипру доживели два пораза, од Слована из Либереца 1:0 и Лиепаје 1:0, победили Теплице 2:0 и Емис 4:0, те ремизирали са Горњиком 0:0.

"'Ми смо за њих непознати, али и они за нас. То ће нам бити прва званична утакмица после два месеца. Биће, свакако, тврд меч, мушки, можда чак и пресликан као неки од ових овде на припремама'', додаје искусни бек.

Вулићевић има 32 године, па већ размишља о својој будућности након играчке каријере.

"Студирам ДИФ у Лепосавићу, већ сам друга година. Много је важно за сваког фудбалера да буде едукован. Доста њих ме тера да будем тренер, а да ли ћу бити, не знам. Надам се да ћу још да играм фудбал, а где ће ме пут одвести. Сигурно ћу остати у спорту'', каже Вулићевић.



Мирослав Вулићевић "гази" четврту годину у Партизану. Важи за једног од најпоузданијих и најстандарднијих играча црно-белих последњих година, тренери га цене због професионализма, посвећености, труда, рада, дисциплине.

Због свега тога, али и због односа према саиграчима, који би многи назвали "попут старијег брата", добио је и капитенску траку. Када Саше Илића нема на терену, Вулићевић је "газда" и уз помоћ грлатог Владимира Стојковића, али и Леандре Тавамбе, командује.

Да у Партизану не могу без Вулићевића, показује и то што је прошле године продужио уговор за још две године, дакле до 2019.

Могао је искусни десни бек да оде из Партизана у неколико ранијих прелазних рокова, али то се није догодило. На његову несрећу, увек би се догодила нека повреда која би га на дуже одвојила од терена. Повреде су и разлог зашто, рецимо, у последње време и не игра на оном нивоу, али и то што је често био једина права опција уз десни бок Партизановог тима, па је био преморен.

У интервјуу за МОНДО прошле године, Вулићевић је рекао да не би имао ништа против да заврши каријеру у Партизану, као и да би волео да крунише наступе у црно-белом дресу играњем у Лиги шампиона. Ипак, тај сан му се још није остварио.

"Та сезона је почела лошије за нас, кренули смо лошије, испали смо рано у Европи. Али, дошао је нови тренер Марко Николић, консолидовали смо се, урадили смо немогуће, исписали смо историју. Да сте питали било ког навијача на почетку сезоне да ли ће ова екипа узети 'дуплу круну' сви би одговорили да је то немогуће. Ето, урадили смо немогуће", подсетио се Вулићевић прошле сезоне у интервјуу за ТВ Партизан.

Вулићевић важи за смиреног, поготово ван терена, а многим млађим играчима је уопр. Поготово Луки Цуцину, који је пројектован као Вулићевићева замена или боље речено подршка. Цуцин је у ранијим интервјуима рекао да му је Вулићевић један од узора.

Вулићевић се на то насмејао и прокоментарисао: "Драго ми је, али мислим да има много боље узоре у иностранству".

"Лука је сјајан момак, талентован, момак је на месту, као и сви ови млађи момци овде. Стварно је добар дечко, лепо васпитан, са лепим манирима. Прве су му припреме, биће све бољи кад очврсне. Сигурно је да је будућност клуба. На нама старијима је да им пренесемо знање, да им помогнемо а они нас слушају. На добром су путу. Сви су они, пре свега, добри момци и светла будућност Партизана", каже Вулићевић и групи тинејџера која је на припремама са првим тимом на Кипру.

Вулићевић је пример како фудбалер треба да се понаша. Важи за једног од фанатика када је реч о здравој исхрани, о кондицији, дисциплини. Ипак, и њега је "постидео" неко старији. Реч је о тренеру Мирославу Ђукићу који је "пребацио" 50. годину живота.

"Баш смо се пре неки дал шалили у базену. Шеф (Ђукић, прим. аут.) је дошао и кад је скинуо мајицу, сви смо били изенађени. Ја сам му рекао: 'Шефе, идем ја да обучем мајицу, нема смисла да будем поред вас овакав'", похвалио је Вулићевић свог тренера за одржавање форме.

Познато је да је Вулићевић "узео под своје" младог нападача Ђорђа Јовановића, јер обојица потичу из Лепосавића са севера Косова, а у тиму Партизана је још један играч из тог краја - леви бек Немања Милетић.

"Да су тројица Лепосавца у тиму и исто време, па то је у домену научне фантастике. Сигурно је да је северни део Косова и Метохије у црно-белом", каже Вулићевић.

Овај фудбалер Партизана је и студент ДИФ-а у Лепосавићу (кад стиже?), а каже да је важно за сваког фудбалера да буде "комплетан спортиста".

"Сви ме убеђују да треба да будем тренер, али ја још о томе не размишљам, планирам још да играм", каже Вулићевић.

ИМАМО КВАЛИТЕТ ЗА ЕВРОПУ, НИШТА НАМ НИЈЕ ПОКЛОЊЕНО

Уочи двомеча са Викторијом Плзен у шестанестини финала Лиге Европе, Вулићевић каже:

"Нама Европа није поклоњена, напорно смо радили за то што смо постигли. Иако је Викторија благи фаворит, имамо и снаге и квалитет да се супроставимо".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар