Intervju - Vulićević: Niko nam nije poklonio proljeće u Evropi!

Kapiten Partizana Miroslav Vulićević smatra da je Viktorija Plzenj blagi favorit u predstojećem dvomeču, ali da to ne znači da crno-beli nemaju šanse.  Vulićević: Možda budem trener! Kapiten Partizana Miroslav Vulićević o zemljacima iz Leposavića i budućim planovima. . .

Fudbal 08.02.2018 | 22:30
Intervju - Vulićević: Niko nam nije poklonio proljeće u Evropi!
Srpski šampion će dočekati češki klub 15. februara u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope, a revanš je sedam dana kasnije u Plzenju.

''Možemo reći da su oni blagi favoriti, ali nama niko nije poklonio proleće u Evropi. Idemo sad da podignemo lestvicu. Očekujemo pun stadion, naši navijači prave fenomenalnu atmosferu i pozivam ih da i ovog puta budu naš 12. igrač'', rekao jeVulićević.

Crno-beli su na pripremama na Kipru doživeli dva poraza, od Slovana iz Libereca 1:0 i Liepaje 1:0, pobedili Teplice 2:0 i Emis 4:0, te remizirali sa Gornjikom 0:0.

"'Mi smo za njih nepoznati, ali i oni za nas. To će nam biti prva zvanična utakmica posle dva meseca. Biće, svakako, tvrd meč, muški, možda čak i preslikan kao neki od ovih ovde na pripremama'', dodaje iskusni bek.

Vulićević ima 32 godine, pa već razmišlja o svojoj budućnosti nakon igračke karijere.

"Studiram DIF u Leposaviću, već sam druga godina. Mnogo je važno za svakog fudbalera da bude edukovan. Dosta njih me tera da budem trener, a da li ću biti, ne znam. Nadam se da ću još da igram fudbal, a gde će me put odvesti. Sigurno ću ostati u sportu'', kaže Vulićević.



Miroslav Vulićević "gazi" četvrtu godinu u Partizanu. Važi za jednog od najpouzdanijih i najstandardnijih igrača crno-belih poslednjih godina, treneri ga cene zbog profesionalizma, posvećenosti, truda, rada, discipline.

Zbog svega toga, ali i zbog odnosa prema saigračima, koji bi mnogi nazvali "poput starijeg brata", dobio je i kapitensku traku. Kada Saše Ilića nema na terenu, Vulićević je "gazda" i uz pomoć grlatog Vladimira Stojkovića, ali i Leandre Tavambe, komanduje.

Da u Partizanu ne mogu bez Vulićevića, pokazuje i to što je prošle godine produžio ugovor za još dve godine, dakle do 2019.

Mogao je iskusni desni bek da ode iz Partizana u nekoliko ranijih prelaznih rokova, ali to se nije dogodilo. Na njegovu nesreću, uvek bi se dogodila neka povreda koja bi ga na duže odvojila od terena. Povrede su i razlog zašto, recimo, u poslednje vreme i ne igra na onom nivou, ali i to što je često bio jedina prava opcija uz desni bok Partizanovog tima, pa je bio premoren.

U intervjuu za MONDO prošle godine, Vulićević je rekao da ne bi imao ništa protiv da završi karijeru u Partizanu, kao i da bi voleo da kruniše nastupe u crno-belom dresu igranjem u Ligi šampiona. Ipak, taj san mu se još nije ostvario.

"Ta sezona je počela lošije za nas, krenuli smo lošije, ispali smo rano u Evropi. Ali, došao je novi trener Marko Nikolić, konsolidovali smo se, uradili smo nemoguće, ispisali smo istoriju. Da ste pitali bilo kog navijača na početku sezone da li će ova ekipa uzeti 'duplu krunu' svi bi odgovorili da je to nemoguće. Eto, uradili smo nemoguće", podsetio se Vulićević prošle sezone u intervjuu za TV Partizan.

Vulićević važi za smirenog, pogotovo van terena, a mnogim mlađim igračima je uopr. Pogotovo Luki Cucinu, koji je projektovan kao Vulićevićeva zamena ili bolje rečeno podrška. Cucin je u ranijim intervjuima rekao da mu je Vulićević jedan od uzora.

Vulićević se na to nasmejao i prokomentarisao: "Drago mi je, ali mislim da ima mnogo bolje uzore u inostranstvu".

"Luka je sjajan momak, talentovan, momak je na mestu, kao i svi ovi mlađi momci ovde. Stvarno je dobar dečko, lepo vaspitan, sa lepim manirima. Prve su mu pripreme, biće sve bolji kad očvrsne. Sigurno je da je budućnost kluba. Na nama starijima je da im prenesemo znanje, da im pomognemo a oni nas slušaju. Na dobrom su putu. Svi su oni, pre svega, dobri momci i svetla budućnost Partizana", kaže Vulićević i grupi tinejdžera koja je na pripremama sa prvim timom na Kipru.

Vulićević je primer kako fudbaler treba da se ponaša. Važi za jednog od fanatika kada je reč o zdravoj ishrani, o kondiciji, disciplini. Ipak, i njega je "postideo" neko stariji. Reč je o treneru Miroslavu Đukiću koji je "prebacio" 50. godinu života.

"Baš smo se pre neki dal šalili u bazenu. Šef (Đukić, prim. aut.) je došao i kad je skinuo majicu, svi smo bili izenađeni. Ja sam mu rekao: 'Šefe, idem ja da obučem majicu, nema smisla da budem pored vas ovakav'", pohvalio je Vulićević svog trenera za održavanje forme.

Poznato je da je Vulićević "uzeo pod svoje" mladog napadača Đorđa Jovanovića, jer obojica potiču iz Leposavića sa severa Kosova, a u timu Partizana je još jedan igrač iz tog kraja - levi bek Nemanja Miletić.

"Da su trojica Leposavca u timu i isto vreme, pa to je u domenu naučne fantastike. Sigurno je da je severni deo Kosova i Metohije u crno-belom", kaže Vulićević.

Ovaj fudbaler Partizana je i student DIF-a u Leposaviću (kad stiže?), a kaže da je važno za svakog fudbalera da bude "kompletan sportista".

"Svi me ubeđuju da treba da budem trener, ali ja još o tome ne razmišljam, planiram još da igram", kaže Vulićević.

IMAMO KVALITET ZA EVROPU, NIŠTA NAM NIJE POKLONJENO

Uoči dvomeča sa Viktorijom Plzen u šestanestini finala Lige Evrope, Vulićević kaže:

"Nama Evropa nije poklonjena, naporno smo radili za to što smo postigli. Iako je Viktorija blagi favorit, imamo i snage i kvalitet da se suprostavimo".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar