Чаушић: Звезда може да побиједи ЦСКА!

Везиста Арсенала из Туле Горан Чаушић сматра да Црвена звезда има шансе за пролазак ЦСКА у 1/6 финала Лиге Европе.

Фудбал 08.02.2018 | 22:00
Чаушић: Звезда може да побиједи ЦСКА!
Чаушић је током припрема у Анталији испратио и Звезду за коју је играо пре седам година.

Сада је у тиму Миодрага Божовића, а био је стрелац у неочекиваној победи Арсенала управо над ЦСКА у јесењем делу шампионата.

"Јесте, ја сам дао гол. Звезда по мом мишљењу има шансе, ЦСКА је доста добра екипа, вратили су Мусу из Премијер лиге, али мислим да на Маракани уз публику Звезда може да победи", каже Чаушић.

Арсеналу је у октобарском мечу ишло на руку неколико изостанака у тиму "Армејаца".

"Ми смо били аутсајдери у том мечу, али њима је фалило пар играча, био им је Дзагојев повређен, још пар играча им је фалило. Углавном смо се ми бранили на тој утакмици, после су они добили црвени картон, ми смо успели да дамо гол и остало је тако до краја", каже Чаушић и појашњава који стил гаји екипа из Москве.

"Играју доста на дуге лопте, ту је напред један Оланари, он је доста јак, али не верујем да це он играти против Звезде јер се вратио Муса. Вернблум није играо против нас, био је повређен, али им је један од битнијих играча, доста зависи од њега, јак је, доста добар на лопти. Тешко је издвајати некога јер стално играју Лигу шампиона или Лигу Европе па имају доста добрих играча. И тај Фернандес и Головин..."

Чаушић верује да је одбрана ЦСКА једна од слабијих тачака иначе јаке екипе. Чаушић је свој гол Игору Акинфејеву дао ван казненог простора па би можда неко од Звездиних везиста да опроба своју "праћку".

"Што се тиче Арсенала, највише сам отишао тамо због 'Грофа'. Није добро кренуло јер смо губили од неких мањих екипа али смо побеђивали ове веће и ту смо у средини табеле. Мала је разлика са овима из горњег дела табеле. Лига је доста изједначена, може свако свакога да добије", каже Чаушић.

Руску Премијер лигу ипак не може да пореди са шпанском ЛаЛигом.

"Не могу да поредим са Шпанијом јер је доста другачије, али је тврда лига, не можете да очекујете да ћете лако да победите неког. Другачији је фудбал у односу на Шпанију".

Атмосфера у Арсеналу је добра, а Чаушић је упоређује са првом сезоном Божовића на клупи Звезде. Открива и да је било приче да се врати назад у Србију.

"Било је прича да дођем, али се нисмо договорили као првог пута. По мом мишљењу, волим ја клуб, одрастао сам уз њега, али је можда још рано да се вратим", напомиње везиста Арсенала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар